21.07.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Hráči se na led těšili, je rád Zdeněk Venera

PARDUBICE — První tréninkové jednotky mají za sebou hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši se sešli v pondělí 21. července 2014 ráno a dopoledne trénovali na dvě party. První šla na led, druhá do posilovny, po hodině náročné práce se obě skupiny vystřídaly.

„Na led se každý těšil, je vidět, že hráče to více baví než na suchu. Bohužel nejsme kompletní, stále není v pořádku Tomáš Zohorna, určité problémy mají Libor Pivko a Michael Špaček. Poskládali jsme šest pětek včetně hráčů, kteří pravděpodobně půjdou na střídavé starty do první ligy, bývalých a současných juniorů,“ řekl trenér A týmu Zdeněk Venera.

Hráči se sešli v 8.00 hodin ráno, první polovina šla na led v 9.00 hodin a trénovala šedesát minut, druhá parta okusila malou halu ČEZ Areny od 10.15 do 11.15 hodin. Obě skupiny se prohodily v posilovně, kde se potily pod dohledem kondičního kouče Jiřího Zadiny.

„Máme k dispozici širší kádr, první týden zaměříme na individuální činnosti – práce s pukem, bruslení a postupně, až se do toho zajedeme, tak se budeme věnovat kombinacím a součinnostem jednotlivých pětek,“ pokračoval kouč HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Trenérský pár Zdeněk Venera – Miloš Říha má brankářskou dvojici Robert Kristan – Tomáš Halász, s týmem také trénuje gólman Martin Růžička. S mužstvem trénuje deset obránců, tréninkové dávky nabírá také bek Jan Kolář. Na hřišti se prohání osmnáct útočníků, mezi nimi rovněž Jan Starý. Slušivou červenou helmu Detroitu Red Wings má Tomáš Nosek.

„V pondělí odpoledne budeme trénovat na dvě poloviny, máme opravdu mnoho hráčů, jinak to řešit nejde. Další dny budeme řešit operativně, aby organizace cvičení byla co nejlepší,“ pokračoval Zdeněk Venera v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.