14.07.2014
(HoH)

Juniorům začala příprava, k týmu se připojil Richard Král

PARDUBICE — První mládežnický tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nastoupil zpátky do práce. Pardubičtí junioři se sešli k prvnímu tréninku v přípravě na novou sezonu, kterou začnou již 18. srpna 2014 na ledě pražské Spartě. K dosavadnímu trenérskému páru Pavel Rohlík – Marek Zadina se připojil Richard Král.

Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se sešli v pondělí ráno, po nafasování věcí jim sportovní ředitel mládeže Pavel Rohlík představil kompletní realizační tým, do kterého patří také nově kondiční trenér mládeže David Vondráček.

„Nyní začíná další fáze přípravy na novou sezonu, která nám začíná rekordně brzy. Z tohoto důvodu jsme již na ledě s tím, že tento týden na něm budeme dopoledne i odpoledne,“ řekl hlavní trenér nejstarší mládežnické kategorie Pavel Rohlík.

Z pozice sportovního ředitele mládeže hráčům představil Richarda Krále, nového asistenta kategorie juniorů. „Richarda všichni známe, jedná se o výjimečného hokejistu, který má spoustu zkušenosti. Vážíme si, že se vrátil do našeho klubu, aby předal své dovednosti mladším,“ řekl.

Richard Král se na novou roli těší. „S Markem Zadinou jsme strávili spolu snad deset let v jednom útoku. Velmi dobře se známe, myslím si, že hlavně na začátku, než se rozkoukám, mi pomůže. Věřím, že nám to bude fungovat, jsem za to rád,“ řekl pardubický rodák.

„V minulé sezoně jsem hrál v Polsku, nyní budu asistentem trenéra juniorů. Neměl by to být pro mě takový skok, jako kdybych trénoval malé kluky,“ pokračoval.

Podle svých slov chtěl zůstat u ledního hokeje. „Celý život jej dělám, nabízí se, abych pokračoval v roli trenéra, když jsem skončil. Nikde není psáno, že mi to půjde a že se mi bude dařit. Jdu do toho naplno, mám pětadvacet sezon zkušeností, hrál jsem v ofenzívě, tak snad budu hlavně útočníkům nápomocen s cennými radami,“ doplnil Richard Král.

Fotogalerie