28.06.2014
Jan Hrabal, fotografie Markéta Markovicsová

Hokejisté rozdávali vysvědčení v partnerské škole

PARDUBICE — Příjemné překvapení čekalo na žáky 1. B a 6. C Základní školy Bratranců Veverkových v Pardubicích. Právě jim předali vysvědčení hokejisté A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Na poslední školní den kluci a holky z partnerské školy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice jen tak nezapomenou. Právě z rukou pardubických hokejistů obdrželi svá hodnocení a mohli se s nimi vyfotografovat a potřást rukou.

„Někdy bych se na základní školu rád vrátil. Děcka nic neřeší a mají zábavu. Rád na školní léta vzpomínám,“ prozradil pro Deník pardubický útočník Tomáš Zohorna, který předával „výza“ spolu s Petrem Čáslavou v 1. B.

„Moje nejlepší vysvědčení bylo samozřejmě v první třídě, samé jedničky. Pak už šly známky nahoru. Nebyl jsem šprt, spíše takový ten střed. Někdy jsem zlobil a někdy ne,“ pousmál se rodák z Chotěboře.

Obránce Petr Čáslava dodnes vzpomíná na léta školou povinná. „Já jsem to tam miloval. Na základní škole to byla pohoda, bez starostí. Bavilo mě tam tak nějak všechno, ale premiant třídy jsem rozhodně nebyl,“ řekl pro Deník.

Spolu s nimi potěšili mladé školáky také obránce Václav Kočí a Petr Sýkora, kteří obohatili závěr školního roku pro třídu 6. C.

Nově zrekonstruovaná historická budova partnerské školy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Základní školy Bratranců Veverkových je umístěna v klidném a bezpečném prostředí parku ve středu města blízko ČEZ Areny.

Výuka se uskutečňuje podle moderního a na míru tvořeného školního vzdělávacího programu. Učební plán prostřednictvím povinných a volitelných předmětů umožňuje žákům získat široký všeobecný přehled a připravit je kvalitně pro přijímací zkoušky na střední školy či odborná učiliště. Upravený rozvrh partnerské školy zohledňuje tréninky mladých hokejistů a zároveň intenzivně komunikuje s hokejovým klubem, tak aby vyšla vstříc žákům, rodičům a trenérům hokejového klubu.

Fotogalerie