26.06.2014
(HoH)

Lukáš Radil a Tomáš Zohorna zamíří na kemp reprezentace

PARDUBICE — Na první reprezentační akci nebude ani chybět pardubické útočné duo. Kouč národního týmu Vladimír Růžička povolal na nejbližší reprezentační kemp dva pardubické forvardy, na přelomu července a srpna obléknou tréninkový dres národního mančaftu Lukáš Radil a Tomáš Zohorna.

Vladimír Růžička spolu s asistenty Ondřejem Weissmannem a Jaroslavem Špačkem svolá svěřence nejprve do pražského Edenu. Půjde o první čtyřdenní kemp, ten následující pak uvidí od 25. srpna 2014 Rokycany. „Rozhodli jsme se na léto udělat dvě herní soustředění. Chceme během nich co nejvíc poznat hráče, o nichž si myslíme, že mají předpoklady hrát mezinárodní hokej. Někteří už s námi byli v přípravě na jaře a hráli třeba i mistrovství světa,“ řekl pro www.hokej.cz trenér národního týmu, jenž pozval tři gólmany, deset obránců a patnáct útočníků.

Plán Růžičky je jasný. „Na akce Euro Hockey Tour není nutné vozit hráče, jako je třeba Petr Čáslava. Dobře ho znám, nepotřebuju ho zkoušet. Když to půjde, tyhle kluky bych zařadil rovnou do přípravy na mistrovství světa,“ nechal se slyšet kouč reprezentace.

Nominace národního týmu na první letní kemp (30. července – 2. srpna 2014, Praha-Eden):

Brankáři: Pavel Francouz (HC Verva Litvínov), Libor Kašík (PSG Zlín), Tomáš Závorka (HC Energie Karlovy Vary).
Obránci: Vladimír Roth, Milan Doudera (oba HC Oceláři Třinec), Adam Polášek, Jakub Krejčík (oba HC Sparta Praha), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Vladimír Eminger (Oulu, Finsko), Lukáš Kovář (HC Vítkovice Steel), Bohumil Jank (Mountfield HK), Michal Kempný (HC Kometa Brno).
Útočníci: LUKÁŠ RADIL, TOMÁŠ ZOHORNA (oba HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Petr Holík (PSG Zlín), Antonín Honejsek (Espoo, Finsko), Jan Buchtele, Daniel Přibyl (oba HC Sparta Praha), Jakub Valský, Tomáš Filippi (oba Bílí Tygři Liberec), Petr Strapáč, Ondřej Roman, Vladimír Svačina (všichni HC Vítkovice Steel), Jakub Orsava (HC Oceláři Třinec), Tomáš Svoboda (HC Kometa Brno), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň).