25.06.2014
(HoH)

Tomáš Halász byl nejlepším mimoextraligovým brankářem

PARDUBICE — Brankář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Tomáš Halász získal cenu deníku Sport pro brankáře s nejvyšším počtem vychytaných nul mimo Tipsport extraligu v minulé sezoně. Čtyřiadvacetiletý gólman neinkasoval v osmi loňských prvoligových utkáních.

„O této soutěži jsem se dozvěděl v polovině sezony na facebooku HC Olomouc. Poté to utichlo, říkal jsem si, zda to vůbec pokračuje. Jsem rád, že jsem vyhrál,“ řekl brankář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

„Od společnosti Střída sport jsem obdržel dárkový poukaz v hodnotě deset tisíc korun a také tento dres. Je to pro mě cenná odměna za minulou sezonu. Musím poděkovat svým bývalým spoluhráčům, protože bez nich by se mi to nepovedlo,“ pokračoval pardubický gólman. Reprezentační dres podepsali v Minsku při mistrovství světa všichni tři čeští gólmani.

Z pětadvaceti prvoligových utkání, do kterých v základní části minulé sezony nastoupil, osmnáctkrát vyhrál a osmkrát bez obdržené branky. „Nikdy jsem nebyl sběrač nul, vždy jsem měl spíše jednogólové zápasy. Teď si to sedlo, přiklonilo se ke mně štěstí a vyhrál jsem. Stíhal mě brankář Opavy, ale nakonec jsem chytil šňůru, utrhl jsem se a zvítězil,“ poznamenal.

„Dresu si vážím, je to cenná relikvie. Pověsím si ho doma vedle olomouckého dresu, je to další pěkná památka na povedenou sezonu na Hané,“ doplnil Tomáš Halász.