20.06.2014
Jan Hrabal, fotografie: Jiří Sejkora (Pardubický deník)

A tým vybral 37 000 korun na pomoc Jakubu Provazníkovi

PARDUBICE — Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice podpořil Jakuba Provazníka v cestě za jeho snem. Čtyřiadvacetiletý student Univerzity Pardubice bojuje od roku 2011 s těžkou nemocí, předloni musel podstoupit amputaci nohy. Nyní si chce zakoupit sportovní protézu za 182 000 korun a s její pomocí zdolat náročný závod Beskydská sedmička, čili extrémní přechod Beskyd Javorový – Javorník.

Pardubický A tým vybral mezi sebou 37 000 korun na Jakubovu podporu, další tři tisíce dorovnal klub. „Když jsme se dozvěděli o možnosti pomoci, ani chvíli jsme neváhali. Kluci se spontánně přidali a nakonec jsme vybrali, věřím, slušnou částku, která by mohla Jakubovi pomoci,“ řekl obránce HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Václav Kočí.

Jakub Provazník a Václav Kočí

Jakub Provazník obdržel tyto finanční prostředky na charitativním večer ve čtvrtek 19. června 2014, který podpořili primátorka statutárního města Pardubice Štěpánka Fraňková nebo rektor Univerzity Pardubice Miroslav Ludwig.

„Věřím, že Jakub si splní svůj sen, zdolá Beskydskou sedmičku a pak přijde se podívat na náš zápas. Přejeme hodně štěstí!“ doplnil čtyřiatřicetiletý zadák HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Jakuba Provazníka můžete podpořit i vy, podívejte se na web www.jakubprovaznik.cz.