16.06.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Děkuji všem, opakoval odcházející Tomáš Nosek

PARDUBICE — V minulém týdnu se mu změnil nejen sportovní život: odchovanec pardubického hokeje Tomáš Nosek podepsal kontrakt s jednou nejslavnějších organizací na světě – klubem Detroit Red Wings. Jedenadvacetiletý forvard si tak plní sen, pro který léta pracuje.

„Odmala jsem si přál zahrát si NHL a jsem tomu o krok blíže. Ano, budu muset bojovat, ale udělám všechno pro to, aby se mi to povedlo,“ řekl pracovitý centr, který v minulé extraligové sezoně vstřelil dvaadvacet branek a přidal osmadvacet asistencí.

„Nyní budu trénovat sám, potřebuji do jednotek zařadit i led, takže asi budu dojíždět do Nymburka, kde je led celou sezonu. Chci se co nejlépe připravit na nováčkovský kemp, kam odlétám 3. července. Pokud Pardubice svolí, tak bych s nimi po návratu ze zámoří rád trénoval na ledě během srpna,“ pokračoval Tomáš Nosek.

Pardubický odchovanec se v závěru rozhovoru pro klubový YouTube kanál sympaticky rozloučil: „Chtěl poděkovat všem fanouškům, vedení klubu, trenérům od mládeže po A tým, je i vaší zásluhou, že jste si mě takhle vypiplali a připravili pro tento krok. Doufám, že se sem jednou vrátím – díky moc! A fanouškům bych rád vzkázal, ať nadále na Pardubice chodí, fandí jim, i já jim přeji, ať se jim daří.“