29.05.2014
(HoH)

Venku na sluníčku se trénuje lépe, přiznává Zdeněk Venera

PARDUBICE — Ošklivé počasí, které postihlo celou Českou republiku, se výrazně nedotklo suché fáze letní přípravy extraligového mančaftu na novou sezonu. Oproti původním plánům hráči více trénují v krytých halách a využívají dalších sportovišť, zejména posilovny. „Trénujeme čtvrtý týden, náš model letní přípravy je obvyklý. V příštím týdnu se chystáme na soustředění do Ústí nad Orlicí,“ řekl Zdeněk Venera, trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Zatímco v minulém týdnu trávili hokejisté hodiny na přilehlém Letním stadionu, nyní by zde akorát zmokli. „Déšť nás zahání dovnitř, počasí nikdo neovlivní. Co si potřebujeme splnit, to odpracujeme vevnitř v tělocvičnách,“ uvedl kouč pardubických hokejistů.

„Příjemněji se trénuje venku v přírodě, člověk rád pohlédne do zeleně a nechá na sebe svítit sluníčko. Tím se nezabýváme, my musíme trénovat,“ pokračoval trenér A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Letní příprava

Režim letní přípravy je tradiční: pondělí, úterý a ve čtvrtek pracují hráči dvoufázově – tedy dopoledne i odpoledne, ve středu mají pouze jednu s regenerací. V pátek mají speciální tréninky H-centru, po kterých jdou plavat do Aquacentra Pardubice.

„Podle mého názoru je lepší trénovat častěji a kratší dobu, proto máme spíše dvoufázové tréninky. Pokud máte jeden dlouhý trénink, tak se hráči hůře udržují v koncentraci a nemohou trénovat naplno. Tento režim je zaběhnutý a vyhovuje nám více,“ řekl Zdeněk Venera.

Letní příprava

Hokejisté Pardubic odjedou v příštím týdnu na soustředění do Ústí nad Orlicí, které si v posledních letech velmi oblíbili. Tamní areál u Sporthotelu Tichá Orlice poskytuje všem potřebné zázemí.

„Hráči budou na soustředění na nohách od sedmi ráno až do večera. Máme naplánovaných několik fází, které na sebe budou plynule navazovat. V Ústí nad Orlicí máme spoustu možností, vyjet na inline brusle do okolí. Konkrétní program utvoříme dle počasí, možností využití areálů máme několik,“ doplnil Zdeněk Venera.