20.05.2014
Jan Hrabal

Tomáš Zohorna: Klukům na mistrovství světa fandím!

PARDUBICE — Mistrovství světa mu těsně uniklo. Útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Tomáš Zohorna zakončil povedenou osobní sezonu výbornými výkony v dresu českého národního týmu. Trenér Vladimír Růžička se při oznamování seznamu vyvolených neopomněl zmínit o tom, že kdyby si nezlomil nohu, tak by hráč s číslem 79 jel.

„Vidím to před sebou pořád a říkám si, že všechno mohlo být jinak. Ale stalo se, do střely jsem skočil a holt to takhle dopadlo,“ přiznal Tomáš Zohorna.

Šestadvacetiletý útočník Pardubic se zranil na konci čtvrtečního utkání na Oddset Hockey Games ve Stockholmu v duelu proti Švédsku, když zblokoval soupeřovu střelu. „Do střel jsem ani v sezoně moc nelehal. Když člověk něco neumí, asi by to neměl dělat,“ pousmál se trochu trpce.

„Dopadlo to blbě. Ale na druhou stranu jsem strašně rád, že jsem v reprezentaci vůbec mohl být, zahrát si pár zápasů a vstřelit svůj první gól za národní tým. Jenom konec byl hodně smutný,“ pokračoval útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Tomáš Zohorna dle svých slov doufal, že má nohu pouze nastřelenou. „I doktor mi po zápase říkal, že by noha měla být v pohodě. Když jsem ale na ni druhý den došlápl, něco mi tam křupalo. Doktor mě vzal do nemocnice a potvrdilo se, že mám zlomenou nějakou kůstku kolem nártu. Drobnost, ale při chůzi je to potřeba,“ posteskl si.

Už jen pouze v televizi sledoval nominaci národního týmu pro mistrovství světa. Vladimír Růžička na ní zopakoval, že pro pardubického forvarda měl v ní místo. „Přiznám se, že když mi tohle pan Růžička řekl, vyhrkly slzy. Mrzelo mě to. Ale poděkoval jsem mu, že si mě do reprezentace vůbec vzal. Pro mě je úžasné jenom to, že jsem v reprezentaci mohl být a odehrál tady nějaké zápasy,“ nechal se slyšet.

V televizi se dívá, jak český národní tým v Minsku válčí. „Občas mě napadne, že jsem tam třeba mohl hrát taky, nebo aspoň být jedním z těch hráčů, co jsou s týmem. Ale klukům moc fandím. Splnil se mi sen jenom tím, že jsem tam mohl být a navíc ten gól, zážitků mám i tak dost,“ řekl Tomáš Zohorna.

Pardubický útočník v polovině dubna v utkání proti Norsku vstřelil svůj první reprezentační gól. „Puk jsem si schoval, mám ho doma vedle toho, kterým jsem dal první gól v extralize,“ pousmál se.

„V minulé sezoně se toho stalo hodně. První obléknutí reprezentačního trika, setkání s Jaromírem Jágrem… Ne každému se povede, aby si s ním zahrál zápas v jednom dresu. Mrzí mě, že jsem se vinou zranění neprobojoval na mistrovství světa, o motivaci mám postaráno pro další soutěžní ročník,“ doplnil útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, jehož nohu by měla sádra „zdobit“ do začátku června.