14.05.2014
(HoH)

Klub vzdělává trenéry, na seminář opět dorazil Zdeněk Pavliš

PARDUBICE — Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, člen Akademie Českého svazu ledního hokeje, připravil další seminář pro své trenéry i z Pardubického kraje. Ten květnový vedl opět Zdeněk Pavliš, tentokrát na téma obranných herních činností jednotlivce na suchu.

„Sportovní ředitel mládeže Pavel Rohlík mě požádal, abychom pokračovali v tématech z minulé sezony. Nyní se blíží přípravné období, tak jsem svou přednášku z poloviny zaměřil na přípravu mimo led, věnoval jsem se rozvoji tělesných kapacit – rychlosti a agility. Řešili jsme silové tréninky a ještě tréninky her do těl mimo led, což považuji za velmi důležité. V sezoně není dostatek času, abychom ji pečlivě a do detailů nacvičovali,“ řekl Zdeněk Pavliš, jenž je metodikem ČSLH v oblasti vzdělávání trenérů.

Seminář byl rozdělen na dvě poloviny: v první části obdrželi trenéři teoretické informace spolu s doplňkovými videi, jeho druhou část vyplnilo praktické předvedení jednotlivých dovedností v malé hale ČEZ Areny.

„Do Pardubic, kde se mi líbí, se rád vždy vracím. Těší mě, že zde mohu předat své zkušenosti. Jsme domluveni, že na začátku nové sezony připravím další téma spolu s praktickým nácvikem,“ doplnil Zdeněk Pavliš.

Fotogalerie