05.05.2014
Jan Hrabal

VIDEO: První týden bude seznamovací, říká Zdeněk Venera

PARDUBICE — V pondělí 5. května 2014 začala suchá fáze letní přípravy hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Hráči měli sraz v 8.00 hodin ráno, po něm absolvovali trénink na přilehlém Letním stadionu. Od příštího pondělka se tréninkové zatížení výrazně zvýší. „První týden je jednofázový: máme v něm i fyzické testy, noví hráči se zapracují a od příštího pondělí pojedeme naplno,“ řekl trenér A týmu Zdeněk Venera.

On spolu se svými spolupracovníky nepřivítal kompletní mančaft. „Reprezentanti si potřebují odpočinout, mají za sebou velmi dlouhou sezonu. Zatím jsme se nedomlouvali, kdy se zapojí do přípravy, tohle s nimi probereme. Někomu stačí týden, jinému delší čas. Bohužel jasná je situace u Tomáše Zohorny, neboť bude mít asi na dva měsíce sádru,“ nechal se slyšet.

Trenéři chtějí dát šanci vybojovat si výraznější pozici v A týmu i hráčům juniorského mančaftu. „Třeba dvojice Špaček – Voženílek je velmi mladá. Uvidíme, zda tu zůstanou, víme o jejich zájmu odejít do zámoří. Nedá se čekat, že ihned budou rozhodovat zápasy, jsme rozhodnuti jim poskytnout výrazný čas na ledě, musí mu jít ale naproti,“ pokračoval v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.