22.01.2007
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Přijde dvakrát devět tisíc lidí a my děláme ostudu, čertil se po zápase Miloš Říha

Podruhé v řadě prohrál HC Moeller Pardubice v domácím prostředí. V pátek nestačili Východočeši na kladenský Rabat, včera si všechny body z ČEZ Areny odvezli hokejisté zlínského Hamé. Obraz hry oproti pátku se sice zlepšil, přesto odcházela prakticky zcela zaplněná hala smutná. Zhlédla porážku 3:6. „Asi nám pauza neudělala dobře. Jak zápas s Kladnem, tak i proti Zlínu jsme to nějak nezvládli,“ zklamaně hodnotil nedělní podívanou trenér HC Moeller Miloš Říha. Pardubice prohrály doma se Zlínem v základní části popáté v řadě.

Herní převaha nestačila
  • HC MOELLER PARDUBICE: 57 střel, 3 góly
  • HC HAMÉ ZLÍN: 32 střel, 6 gólů

Podruhé v řadě se sešla v ČEZ Areně návštěva, o které si mohou na ostatních stadionech jen zdát. Plné tribuny byly zvědavy, jak se Moeller popasoval s nečekanou páteční porážkou s Kladnem. Nakonec obecenstvo odcházelo zklamáno. Pardubický výkon sice byl lepší, na bodový zisk ale nestačil.

„My to hrajeme tak na půl plynu, nevytvořili jsme si tlak, jak jsme si od druhé třetiny říkali. Dnes nám to tam sice do brány všechno spadlo, ale počítali jsme a tím, že soupeř bude hrát na brejkové situace,“ pokračoval Miloš Říha ve svém hodnocení.

Pardubicím nepomohly ani dvě přesilovky pět na tři, navíc po jedné z nich inkasoval možná klíčovou branku na 4:3 z pohledu HC Hamé. „Ani jsme gólmana pořádně neohrozili. Budeme si muset posadit na zem a trochu popovídat o přístupu některých hráčů ke svému zaměstnání. Tady přijede dvakrát devět tisíc lidí a my děláme ostudu,“ prohlásil rozzlobeně šéf pardubické střídačky.


Pocity Miloše Říhy po zápase vystihuje i tento obrázek během utkání se Zlínem.

Pardubičtí ve třetí třetině za nepříznivého stavu vyzkoušeli zajímavou taktickou variantu, když hráli na čtyři útočníky. Jenže ani tento záměr nevedl ke snížení průběžné ztráty. „Dopadlo to, jak celý zápas. Co jsme si malovali, tak jsme nesplnili,“ pokrčil rameny Miloš Říha.

„Útočník, který hrál místo obránce, měl utvořit tlak. Měli jsme hrát dva vepředu, další dva za ním a jeden jako stoper. My jsme tam chodili v řadě čtyři vedle sebe a za bránu, kde Zlín v klidu zachytával vyražené kotouče a odehrával je do brejků,“ pronesl trenér HC Moeller.

Miloš Říha také při svém pozápasovém hodnocení nešetřil kritikou. Zlobil se hlavně na klíčové hráče. Svou kritiku také mířil na obránce Aleše Píšu, jenž si během 36 odehraných minut připsal tři záporné body do hodnocení +/−, dva dvouminutové tresty a dva desetiminutové v řadě, po kterých musel do kabin.

„V každém případě myslím na toto vyloučení. Zlín tuto taktiku proti němu použil už když jsme hráli tam a Aleš se nepoučil. Dvakrát sice dostal sekeru, ale on to musí ustát. To takhle nejde. To si pak můžeme povídat, co chceme,“ uzavřel nespokojený trenér HC Moeller.