22.03.2014
(HoH)

Július Hudáček: Dám si teplé kakao a půjdu spát

PARDUBICE — Opět vynikající výkon. Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se mohou opřít o výkony svého brankáře. Július Hudáček chytal znamenitě, prohře 1:2 v prodloužení ale nezabránil. „Radši bych chytal špatně a vyhrál 6:4 jako se Slavií. Snažili jsme se všichni, škoda, že jsme neudrželi vedení 1:0, to jsme neměli pustit. Zbytečná naše chyba nás ztratila vítězství,“ hovořil po skončení třetího čtvrtfinále.

Dle svých slov si vyřazovací boje v pardubickém dresu užívá. „Emoce patří k hokeji, mě takové zápasy baví. Play off je vyvrcholením sezony. Nejsme v roli favorita, snažíme se Třinec překvapit. Musíme zahrát jako první zápas – tedy bezchybně vzadu. V sobotu jsme hráli dobře, vstřelili jsme první gól, měli šanci odskočit a přesilovou hru. Potom jsme se asi zbytečně stáhli a Třinec to využil ke srovnání stavu,“ komentoval Július Hudáček.

Hodně si zachytal ve druhé třetině, Oceláři na něj vypálili dvanáctkrát, měli řadu takřka stoprocentních příležitostí, ale Július Hudáček odolával. Až v 55. minutě kapituloval po velepřesné střele Lukáše Zíba, která trefila kovovou konstrukci uvnitř branky.

Július Hudáček

„Snažím se klukům pomoci. Zatím se mi v této sérii chytá dobře, musíme využít toho, že Třinec nehraje v až takové pohodě jako v závěru základní části, kdy předváděl fantastické výkony. Musíme do toho dát v neděli ještě o trochu víc, co to půjde, doufám a pevně věřím, že jej zdoláme,“ řekl Július Hudáček.

„Mám rád, když jdou zápasy rychle po sobě. Je třeba se dobře vyspat, když jsem mladý, tak to jde hnedka. Užívám si to. Prášky na spaní nepotřebuji: dám si teplé kakao a zalehnu,“ doplnil před odchodem z ČEZ Areny.