22.03.2014
(HoH)

Beru to na sebe, mohli jsme vyhrát, smutnil Lukáš Endál

PARDUBICE — Mohl být hrdinou, nakonec byl velesmutným člověkem v kabině pardubických hokejistů. Útočník Lukáš Endál odehrál první čtvrtfinálové utkání, byl blizoučko gólu za stavu 1:0 pro Pardubice, ale po zápase zklamaně šeptal.

„Když má člověk odkrytou bránu, netrefí ji, pak trošku zaváhá a je z toho gól, tak je pořádně naštvaný. Takové věci by se neměly stávat,“ soukal ze sebe zklamaný odchovanec havlíčkobrodského hokeje.

Lukáš Endál v prvních dvou utkáních čtvrtfinále chyběl v pardubické sestavě, v tom třetím mohl ve 48. minutě zvyšovat na nulu, stačilo „jen“ po rychlém vpádu do pásma trefit poloodkrytou část brány.

„Vjížděl jsem do brankoviště, snažil jsem se to dorazit z první, ale trefil jsem mu beton. Šlo to vyřešit lépe, hodně mě to mrzí. Beru to na sebe. Mohli jsme vyhrát, kdybych vstřelil gól na 2:0. To se nesmí stávat, to se musí proměňovat,“ popisoval pro něj nešťastný moment.

Lukáš Endál

Pardubice hrály trpělivě, udeřily ve 46. minutě, když Tomáš Nosek šikovně tečoval ránu Václava Benáka. V dalších minutách mohli Východočeši skórovat opět… „Jsme hodně zklamaní, ztratili jsme hodně dobře rozjetý zápas. Třinec vyrovnal po mé chybě, to je hodně špatné,“ řekl Lukáš Endál.

„Dát gól na 2:0, mohlo by to být lepší. Nedal jsem ho, nemohu se divit, že mě trenér posadí. Špatné, špatné…“ smutně konstatoval pardubický útočník.

Třinec vede v sérii 2:1 na zápasy. „V neděli je další zápas, neodehráli jsme v sobotu špatné utkání. Musíme soupeře přetlačit a vyhrát klidně o jediný gól. Každý zápas byl jiný. Uvidíme, jak se to bude zítra vyvíjet. Uděláme všechno pro to, abychom jej získali a vyrovnali sérii na 2:2,“ doplnil hráč s číslem 18.