20.03.2014
(HoH)

Hokejoví bojovníci pomohou dobré věci

PARDUBICE — Od startu sezony 2013/2014 oceňuje Radegast opravdové hokejové bojovníky, kteří sice nekralují kanadskému bodování, ale týmu svou bojovnou a obětavou hrou výrazně pomáhají. A nyní, s ukončením základní části extraligy, navíc pomáhají i dobré věci. Jejich hokejové artefakty mohou totiž fanoušci získat v jedinečné veřejné aukci uspořádané na podporu regionálního sportu.

Dražba

K mání tak jsou například zelené helmy vyrobené na míru vítězům Radegast indexu jednotlivých měsíců – karlovarskému Michalu Gulašimu, který hned pětkrát v základní části usedl na trůn pro nejobětavějšího a nejbojovnějšího hráče měsíce, a Petrovi Strapáčovi z Vítkovic.

Zájemci z řad fanoušků se mohou těšit i na další zajímavé artefakty, které do dražby věnují zbývající nejlepší hráči v rámci Radegast indexu jednotlivých klubů – Jan Výtisk (Bílí Tygři Liberec), David Štich (HC Slavia Praha), Jan Švrček (HC Sparta Praha), Jiří Vašíček (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Karol Sloboda (HC Vítkovice Steel), Michal Trávníček (HC Verva Litvínov), Martin Šagát (Piráti Chomutov), Peter Mikuš (Mountfield Hradec Králové), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň), David Růžička (Rytíři Kladno), Tomáš Linhart (HC Oceláři Třinec), Bedřich Köhler (PSG Zlín) a Michal Kempný (HC Kometa Brno).

„Je fajn, že můžeme touto cestou vybrat peníze na dobrou věc. Je to hezký nápad, jsem jedině pro takové akce,“ hodnotí Jiří Vašíček aktivitu pozitivně. Pardubický zadák věnoval do dražby vlastní hranou podepsanou hokejku.

Všichni, kteří by rádi získali některý z exkluzivních hokejových předmětů a zároveň přispěli na dobrou věc, mají šanci od 18. do 23. března 2014 během veřejné on-line dražby na isport.cz/radegastindex-drazba. O tom, zda výtěžek poputuje na podporu regionálního hokeje nebo na jiné dobročinné účely, následně rozhodnou jednotlivé extraligové kluby.