28.02.2014
Jan Hrabal

Nebylo to příjemné, řekl po střetu Július Hudáček

PARDUBICE — Čas 62:38, po střetu s Radkem Dudou padá Július Hudáček a zůstává ležet na ledové ploše. O chvíli později odjíždí na střídačku a střídá. Dušan Salfický ale pobyl na ledě pouhých osm vteřin, Plzeň využila přesilovku bleskurychle, zkušený gólman neměl šanci…

Tomáš Nosek

Komentář Tomáše Noska

„Duda nejdřív jasně podmetl v rohu Lukáše Radila, pak ho tam ještě snad stokrát osekal, pak jsem od něj dostal hák a sekeru. Přišel brejk, já ho dojel, lehce ho postrčil a on předvedl divadlo. Navíc málem zranil gólmana… Pak jsem neudržel nervy na uzdě a dostal jsem desítku.“

O prodloužení utkání Pardubic s Plzní se ještě chvíli bude povídat. Rozhodly jej dva momenty: vyloučení Tomáše Noska a poté rychlý gól Tomáše Vlasáka z přesilovky čtyři na tři. Klobouk dolů, jak ji škodovka využila!

Podívejme se ale na tuto pasáž hezky popořádku: na začátku 63. minuty jsou Pardubice v útočném pásmu, v něm Radek Duda dvakrát seknul Tomáše Noska, ten jej následně dojel a po střetu s ním skončil plzeňský forvard na pardubickém brankáři.

Útočník s číslem 92 dostal dvě minuty za napadení, navrch dostal desetiminutový osobní trest. Dudovy prohřešky o několik sekund dříve zůstaly nepotrestány.

„Radek Duda šel sám na bránu, Tomáš Nosek se pokusil mu zabránit skórovat a po střetu s ním Radek spadl plnou vahou na mě v plné rychlosti. Zachytil jsem se o tyčku, nebylo to nic příjemného,“ řekl zhruba hodinu po skončení zápasu pardubický gólman Július Hudáček.

Ihned po příchodu do kabiny si jej vzal do práce klubový lékař, Július Hudáček poté odjel domů. „Chtěl jsem to zkusit. Lékař mi řekl, ať neriskuji a nejdu zpět na led. Gól padl po vyšachování obrany, to asi nešlo chytat. Pokud se nepletu, tak rozhodčí signalizovali buly, a tak jsme si nemohli vzít oddechový čas. Snad to nebude nic vážného, ukáže se zítra, až vše po spánku ztuhne,“ doplnil gólman HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Zdroj: Česká televize.