27.2.2014
Marek Votke, Jan Hrabal, Jakub Bažant

VIDEO: Junioři zdolali Kladno 3:2 v prodloužení

PARDUBICE — Důležitý zápas ve skupině o třinácté až sedmnácté místo zvládli lépe junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, doma dokázali zdolat Kladno 3:2 v prodloužení. Východočeši po brankách Tomáše Pipka a Michaela Špačka vždy vedli, Kladno dokázalo vždy srovnat krok. Vítězný gól vsítil v prodloužení po parádní akci Daniel Voženílek.

NOEN extraliga juniorů, 39. kolo, čtvrtek 27.2.2014, ČEZ Arena (Pardubice)

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

3:2p
1:0, 1:1, 0:1 – 1:0
Branky a nahrávky: 11:53 Pipek (M. Voženílek), 34:49 Špaček, 61:35 D. Voženílek – 21:14 Šilhavý (Habrdla, Kolářík), 43:39 Kalla (Novák). Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 21:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Kalous, Petira, Pilný, Vácha, M. Voženílek – Bureš, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, J. Veselý, D. Voženílek.
Rytíři Kladno: Vladař – Bunda, Doudera, Hájek, Kolářík, Potěchin, Větrovec – Habrdla, Hovsepjan, Janeček, Kalla, Kobes, Kružík, Kuzďas, Machač, Macháček, Novák, Šilhavý, Slánský.

Komentář

První třetina toho z gólového hlediska příliš mnoho nenabídla. Diváci sledovali urputný boj o každý kotouč. Do hry se ale přece jen dostaly o něco více Pardubice, a to hlavně díky tomu, že dostaly výhodu hned tří přesilových her.

První se jim využít nepodařilo, ale v té druhé napřáhl v čase 11:54 na modré čáře Marek Voženílek jeho pokus šikovně těsně před brankářem Vladařem tečoval Tomáš Pipek a dostal domácí do vedení – 1:0.

Od tohoto momentu dostaly oba týmy možnost ještě jedné přesilové hry, ale branka už v první třetině nepadla.

Prostřední dějství bylo o něco záživnější. Hned v jeho úvodu, přesněji po čtyřiasedmdesáti vteřinách hry se prosadil Vojtěch Šilhavý, když s přehledem zakončil svůj samostatný únik – 1:1.

O chvíli později mohli jít Středočeši dokonce do vedení. V obranném pásmu vyrobil hrubici Marek Voženílek a záhy se do zakončení dostal střelec vyrovnávajícího gólu Vojtěch Šilhavý. Vejmelka se ale nenechal rozhodit a jeho pokus chytil.

Ve druhé polovině prostřední části se nakonec Pardubice přece jen dostaly do vedení. Na modré čáře v obranném pásmu uzmul kotouč Michael Špaček, projel středním pásmem a krásným přízemním příklepem překonal zaskočeného Vladaře – 2:1.

V závěru třetiny měl ještě dvě veliké šance domácí kapitán Patrik Poulíček, ale tentokrát se už kladenský brankář nenechal nachytat a druhá třetina tak skončila při jednobrankovém vedení domácích.

Do třetí třetiny znovu pravou nohou vstoupilo Kladno. Tři a půl minuty po startu poslední části se prosadil po krásném pasu před branku Jiří Kalla ještě krásnější střelou do pravé šibenice Vejmelkovy branky – 2:2.

Oba týmy se posléze tlačily do útoku, ale oba brankáři si byli jisti. Největší šanci za Kladno měl jeden z jeho útočníků, když uháněl za vyhozeným kotoučem přes celé hřiště, ale těsně před Vejmelkou se k zakončení nedostal.

Za Pardubice potom ve stoprocentní příležitosti pohořel Patrik Poulíček, když stál tváří v tvář kladenskému Vladařovi, ale blafákem do bekhendu trefil pouze jeho lapačku.

Základní hrací doba tedy vítěze nepřinesla a na řadu přišlo prodloužení. Tuto nadstavbu po necelých dvou minutách ukončil Daniel Voženílek, když nádherně projel kolem mantinelu, následně vybruslil do mezikruží a přesnou střelou ukončil zápas – 3:2.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Turnaj, 18. 8. 2013
PCE - KLA
18.08.2013
1. kolo, 6. 9. 2013
KLA - PCE
0:3
19. kolo, 21. 11. 2013
PCE - KLA
1:2
39. kolo, 27. 2. 2014
PCE - KLA
3:2p
43. kolo, 14. 3. 2014
KLA - PCE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube