21.02.2014
Lukáš Peroutka, Jan Hrabal

Zdeněk Venera: Zápas ve Znojmě splnil naše očekávání

ZNOJMO — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si zpestřili závěr olympijské přestávky přípravným utkáním ve Znojmě. I díky hattricku Valentina Pianova zde vyhráli 5:1 a naladili se tak na finiš základní části, který se naplno rozeběhne úterním zápasem v Liberci.

„Zápas splnil naše očekávání. Hledali jsme soupeře, nechtěli jsme nikoho z extraligy, protože s nimi hrajeme velmi často. Bohužel nám vypadl duel s Omskem, chtěli jsme sehrát dvě utkání, zůstali jsme u jednoho. Toto utkání nám splnilo to, co jsme očekávali, bez ohledu na výsledek. Zápas je vždy něco jiného než trénink,“ řekl po skončení utkání trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Zdeněk Venera.

Tým

Závěr základní části Tipsport extraligy

  • 48. kolo, úterý 25. února 2014 od 18.00 hodin:
    Bílí Tygři Liberec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • 49. kolo, pátek 28. února 2014 od 18.20 hodin:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Škoda Plzeň
  • 50. kolo, neděle 2. března 2014 od 18.20 hodin:
    HC Energie K. Vary – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • 51. kolo, úterý 4. března 2014 od 18.20 hodin:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Oceláři Třinec
  • 52. kolo, pátek 7. března 2014 od 18.20 hodin:
    HC Sparta Praha – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Podle něj nabídlo přípravné utkání na jihu Moravy zajímavé srovnání. Orli, kteří hráli českou nejvyšší soutěž naposledy v sezoně 2008/2009, si budují renomé v mezinárodní lize EBEL. V její aktuální tabulce jsou pátí.

„Byl jsem docela zvědavý, jakým stylem bude hrát a způsob, kterým se na něm projevuje účast v EBEL lize. Orli byli velmi nepříjemní v našem pásmu, měli spoustu šancí, výborně zachytal Dušan Salfický,“ nechal se slyšet Zdeněk Venera, jenž také pochválil hattrick Valentina Pianova.

Podle něj je konečný výsledek 5:1 pro domácí přísný… „Znojmo mělo mnoho příležitostí zejména v první třetině, ale také dost okének v obraně. Často jsme jeli ve dvou proti jednomu, je vidět, že hrají spíše dopředu,“ ohlédl se za zápasem na ledě Znojma.

Chceme skončit co nejvýše!

Olympijská přestávka se pomalu chýlí ke konci. „Pro všechny mančafty to je stejné. Jediné komplikace, které nám to udělalo, byl začátek olympijské přípravy, kdy jsme museli uvolnit dva beky, hráli jsme dva zápasy bez Marka Ďalogy a Blaže Gregorce. Ti nám chyběli,“ přiznal pardubický trenér. „Každý pojal přestávku jinak, my měli soustředění na Vysočině a teď se těšíme na rozhodující fázi základní části extraligové sezony,“ prohlásil.

Radost

Nejen on sleduje olympiádu v Soči a zejména výkony pardubického beka Blaže Gregorce. „Myslím si, že Slovinci mile překvapili, hráli dobrý hokej, odehráli kvalitní zápasy a jejich konečný výsledek asi málokdo čekal, ale zasloužili si ho,“ řekl Zdeněk Venera.

Už v úterý se naplno rozeběhne Tipsport extraliga. Posledních pět kol určí šestku, respektive desítku vyvolených pro boje o mistrovský pohár. „Chceme skončit co nejvýše! My neplánujeme, chceme bodovat v každém zápasu, na konci to spočítáme a uvidíme,“ uzavřel trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.