20.02.2014
(HoH)

Pardubice jedou po pěti letech do Znojma

PARDUBICE — Zajímavé přípravné utkání s jihomoravským Znojmem čeká dnes od 18.00 hodin na hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Proti účastníkovi EBEL ligy touží Východočeši vyladit formu na závěr extraligové sezony.

Pardubičtí hokejisté trénovali v minulém týdnu na Vysočině, tento tráví v domácím prostředí ČEZ Areny. Tréninkový stereotyp proloží dnešním přátelským utkáním. „Získáme zápasovou zkušenost během dlouhé přestávky. Sehrát utkání je lepší jak trénink, škoda, že nám nevyšel duel s Omskem, souboj se Znojmem vítáme,“ řekl trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Zdeněk Venera.

„EBEL je kvalitní soutěž, u nás je na okraji zájmu, ale rozhodně ji nepodceňujeme. Naší prioritou je sehrát dobré utkání, aby se hráči dostali do zápasového rytmu, vyzkoušeli souhru v pětkách,“ pokračoval pardubický kouč.

Východočeši neodjedou na jih kompletní. „Musíme se obejít bez Blaže Gregorce, který je na olympiádě, na marodce jsou Július Hudáček a Petr Sýkora. Nepočítáme s povoláním někoho z první ligy, neboť ve středu se hrálo poslední kolo a o víkendu,“ doplnil pardubický trenér.

Aktuálně ze znojemské kabiny

Orli Znojmo se s přehledem kvalifikovali do play off mezinárodní EBEL ligy. V aktuální tabulce jsou pátí. Orlům se nepovedl poslední zápas, prohráli v Salcburku 2:4, naopak předtím jej dokázali doma porazit 3:0.

Znojmo využilo olympijskou přestávku k vyléčení drobných šrámů a dvoufázovému tréninku před náročným programem následujících dnů. „Dobře jsme potrénovali, nyní už nám před opětovným startem ligy chybí jen zápasová praxe,“ řekl znojemský asistent trenéra Milan Navrátil pro www.hcorli.cz. „Pardubice jsou kvalitní a těžký soupeř. Na konfrontaci s nimi se velmi těšíme,“ dodává.

V týmu Znojma nalezneme i bývalé pardubické hokejisty: brankářskou dvojkou je odchovanec východočeského klubu Filip Landsman, v pardubickém dorostu působil útočník Adam Havlík (v sezoně 2006/2007), u Zelené brány působili také Milan Procházka (v letech 1996 až 1998), Peter Pucher (v letech 2006 až 2009) a Jan Šeda, jenž se zde narodil.

Sestavy z minulého utkání

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Hudáček – Píša, Kočí, Benák, Zdráhal, Sedlák, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Mozer – Kolář, Zohorna, Tybor – Radil, Nosek, Pianov – Endál, Moučka, Semorád.
Orli Znojmo Hovi (21:37 Landsman) – Pavlikovský, Sova, Štach, Thomas, Kolarz, Bořuta, Müller, Magovac – Blatný, Fiala, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Novák – Špaček, Bartoš, Jiránek.

Představení soupeře

Orli Znojmo

Orli Znojmo

Oficiální název klubu: Orli Znojmo, s. r. o.
Adresa: Dvořákova 3602/17, Znojmo, 669 02

Internetové stránky: www.hcorli.cz
E-mail: info@hcorli.cz
Telefon, fax: 602 121 669, 515 221 011

Rok založení klubu: 1933
Klubové barvy: červená, bílá a černá
Kapacita stadionu: 5500 míst
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: v letech 1999–2009
Názvy klubu: 1933 – TJ Sokol Znojmo, 1993 – SK Znojmo, 1997 – HC Excalibur, 2001 – Znojemští Orli, 2009 – Orli Znojmo

Prezident klubu: Ing. Pavel Ohera
Manažer: Mgr. Petr Veselý

Trenér: Jiří Režnar
Asistent trenéra: Milan Navrátil