18.2.2014
(HoH)

Junioři prokázali vůli, otočili těžký zápas s Duklou Jihlava

PARDUBICE — To byla šichta! Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohrávali ve velké hale ČEZ Areny s Duklou Jihlava o dvě branky, ale dokázali se z této šlamastyky vyhrabat a vstupní duel o vyhnutí se nepříjemné baráže otočit. Dvakrát se trefil Daniel Voženílek, další přesné zásahy přidali Michael Špaček, Michal Petira a Radovan Chvojka.

NOEN extraliga juniorů, 37. kolo, úterý 18.2.2014, ČEZ Arena (Pardubice)

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

5:3
1:2, 4:0, 0:1
Branky a nahrávky: 19:32 Špaček (Poulíček), 26:12 Petira (Bažant), 27:20 Chvojka (Pipek), 28:56 D. Voženílek (Petira, J. Veselý), 38:21 D. Voženílek – 11:47 Březina, 17:52 Březina (Střecha, Jícha), 43:40 Březina (Čermák). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Kis. Vyloučení: 6:5, navíc Dundáček (Jihlava) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. Diváci: 40. Střely na branku: 22:26. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Kalous, Petira, Pilný, Procházka, Vácha, M. Voženílek – Bureš, Fiala, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, J. Veselý, D. Voženílek, Zelinger.
Dukla Jihlava: Svoboda (40:00 Vacek) – Čermák, Dundáček, Košař, Půža, Vala, Žáček – Bambula, Beran, Březina, Jícha, Lupač, Mahút, Molnár, Severa, Sladký, Střecha, Vala, Vantuch.

Komentář

Důležitost utkání byla patrná na obou mančaftech. První šanci měl domácí Jan Schneider, ve 3. minutě střelou z mezikruží netrefil tak, jak chtěl. Krátce na to měla Dukla početní výhodu, při ní ostře pálil David Březina, ale ještě neuspěl…

To ve 12. minutě bylo všechno jinak: do samostatného úniku se po zisku kotouče dostal právě expardubický útočník a povedeným zakončením otevřel gólový účet utkání – 0:1.

Dukla měla chvíli na to výhodu přesilové hry. Využil ji opět David Březina v jejím závěru. Z kruhu se dostal ke střele po výborném Střechově pasu a trefil se velepřesně – 0:2.

Pardubice byly v útlumu, ale zpět do hry je dostala povedená spolupráce prvního útoku. Marek Voženílek vyslal po straně Patrika Poulíčka do útoku, ten se neukvapil a přesnou příhru naservíroval gólový puk Michaelu Špačkovi – 1:2.

Hned na začátku druhé části hry Pardubice poměrně šťastně srovnaly. Michal Petira nastřelil puk od modré na bránu, brankář Svoboda po něm máchl lapačkou tak, že ji kotouč přeplachtil a zapadl do kasy – 2:2.

Tento moment Duklu zmrazil, naopak Pardubice dostaly snad raketový pohon do bruslí, najednou jich byl plný led a zle zatápěli obraně hostí. Ta nevydržela jejich nápor v této pasáži a dvakrát kapitulovala.

Ve 28. minutě se prosadil Radovan Chvojka, když mu gólový puk naservíroval všudybyl Pipek. Pro hráč s číslem 14 pak nebyl větší problém zakončit bekhendem – 3:2.

Za minutu a půl to bylo o dva góly: Jan Veselý obkroutil jihlavské beky, nahrál Michalu Petirovi, jenž viděl u tyčky schovaného Daniela Voženílka. Věkem starší dorostenec jej spěšně zametl – 4:2.

Podruhé se hráč s číslem 16 prosadil minutu a půl před koncem prostředního dějství. To vzal veškerou zodpovědnost na sebe. Vjel do zakončení jako tank a z předbrankového prostoru procpal kotouč do brány – 5:2.

Na začátku třetí třetiny zkompletoval hattrick útočník David Březina. Jihlavský forvard se trefil v přesilovce, po vyhraném buly napálil kotouč švihem přímo pod horní tyčku – 5:3.

Vojáci se ve třetí třetině tlačili dopředu, napadali v několika hráčích, ale Pardubice dvoubrankové vedení nepustily. Východočeši tak získali tři body v bojích o vyhnutí se baráži, naopak hosté z Vysočiny se nedostali ke hře bez brankáře a neodpoutali se z poslední pozice v tabulce.