25.1.2014
Patrik Moučka, Jan Hrabal

Junioři prohráli s Třincem, cestu do play off si komplikují

PARDUBICE — Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice doma nestačili na Třinec, podlehli mu 2:5 a pořádně si přitížili v boji o postupovou dvanáctku. Za domácí se ve velké hale ČEZ Areny prosadili pouze Martin Havel a Patrik Poulíček.

NOEN extraliga juniorů, 32. kolo, sobota 25.1.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

2:5
1:4, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 3:40 Havel (Pipek, Bureš), 32:15 Poulíček (Špaček) – 8:04 O. Kovařčík (Ižacký), 10:31 Ižacký (O. Kovařčík, Franek), 14:02 M. Kovařčík (Christov, Kasala), 16:18 Růžička (Jaroš, Pisarik), 56:37 Ižacký (O. Kovařčík, Matyáš). Rozhodčí: Homola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení:3:3, navíc Fiala (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 132. Střely na branku: 28:43. Průběh utkání: 1:4, 2:4, 2:5.
Dynamo Pardubice: Vejmelka (14:02–20:00 M. Veselý) – Bažant, Budík, Pilný, Schneider, Štědrý, Vácha – Brida, Bureš, Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Špaček, J. Veselý, D. Voženílek.
Oceláři Třinec: Svoboda – Běhal, Foltýn, Heider, Matyáš, Pisarik, Valíček – Franek, Christov, Ižacký, Jaroš, Kasala, Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Pěnčík, Růžička.

Komentář

Zpočátku první třetiny viděla velká hala ČEZ Areny velmi opatrný hokej. Ani jeden z týmů se nesnažil protlačit do koncovky a oba týmy spíše vyčkávaly Ve 4. minutě poslal domácí do vedení Martin Havel. Pardubický útočník se prosadil po nádherném blafáku do forhendu – 1:0.

Odpověď Třince přišla záhy. Se štěstím se prosadil Ondřej Kovařčík, který překvapil Vejmelku zpoza branky – 1:1. Třinec i nadále tlačil a dostával se do koncovky, ale k větší šanci se nedostal.

V čase 10:31 se prosadil další třinecký útočník, a to Jakub Ižacký, který po nádherné souhře zakončoval do prázdné branky Vejmelky – 1:2. Třetí gól Třince vstřelil Michal Kovařčík, jenž dorážel střelu Víta Christova – 1:3. Pardubice vystřídaly brankáře po třetím gólu odcházel Karel Vejmelka a nastoupil Michal Veselý.

Čtvrtý gól Třince na sebe nenechal dlouho čekat. Po přihrávce od Lukáše Kasaly se k puku dostal Marek Růžička, který střelou o tyč zatloutk další hřebík do už přeplněné rakve Pardubic – 1:4.

Do branky se po krátkém odpočinku vrátil Karel Vejmelka, který zpět od druhé třetiny vystřídal Michala Veselého. Pardubice se ve druhé třetině výrazně zvedly, dostávaly se více do šancí a tvořily si i více příležitostí než v prvním dějství.

O snížení rozdílu se ve 33. minutě postaral kapitán domácího celku Patrik Pouliček, který ostrou ranou od modré čáry propálil hned na začátku přesilovky vše, co mu stálo v cestě – 2:4.

Pardubice i nadále tlačily a vytvářely si gólové příležitosti, ale na rozdíl jedné branky nesnížily. Po střele Michala Bridy dokonce zazvonila pravá tyč Svobodovy branky, ale to bylo z větších šancí vše.

Domácí se snažili i ve třetí třetině s výsledkem něco udělat, oba týmy v ní hrály ve velkém nasazení. Pardubicím se nedařil vstřelit kontaktní gól, i když fanoušci viděli pár úctyhodných pokusů.

V čase 57:36 vstřelil pátý gól Třince Jakub Ižacký, který vstřelil už druhý gól v dnešním utkání. Po odražené střele se dostal k volnému puku a pouze dorazil do odkryté branky pardubického Vejmelky – 2:5.

Fotogalerie