25.01.2014
Jan Hrabal

Ondřej Panna dvěma góly odpálil další povstání

PARDUBICE — Zápasy starších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice rozhodně nenudí. Mladí Východočeši opět prohrávali o dvě branky a po skončení utkání se radovali ze tří bodů. V pátek otočili z 0:2 a 1:3 duel se Vsetínem, o den později dokonali povstání proti Olomouci. Ta vedla v malé hale ČEZ Areny po úvodních dvou brankách, pak se ale trefovali pouze domácí.

Letošní statistiky Ondřeje Panny
Tým Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
Junioři 8 0 0 0 −3 2
Starší dorostenci 31 7 12 19 1 30

„Je to super! Jsme moc spokojeni, že jsme oba domácí zápasy otočili a získali za víkend plný počet bodů. S Olomoucí to byl veledůležitý zápas, po něm jsme se vrátili na postupové čtvrté místo, což je výborné. Chceme postoupit do play off!“ usmíval se po skončení utkání střelec dvou pardubických branek Ondřej Panna.

I on se zamýšlel nad tím, proč Pardubice zapnuly až v době, kdy soupeř vedl o dvě branky… „Co k tomu říci? Začátky máme horší, na tom musíme máknout, neboť v dalších zápasech už to dohnat také nemusíme,“ poznamenal pardubický odchovanec.

Miroslav Vybíral

Pondělní trénink (ne)bude!

Ke kuriózní situaci, která ukazuje na týmovou morálku, došlo v kabině starších dorostenců po vítězném zakřičení. Trenér Miroslav Vybíral hráčům oznámil, že jako odměnu za šestibodový víkend ruší pondělní trénink. Nesouhlasná reakce hráčů jej mile překvapila. „To chcete trénovat?“ zeptal se podruhé. Po souhlasu se dojatě usmál…

„Trenér nás vždycky fakt nabudí, nikdy nic nezabalíme. Pak se nám povede vstřelit slepené branky, ty nás nakopnou a jdeme za obratem,“ pokračoval Ondřej Panna.

Svůj první gól vstřelil ve vlastním oslabení po chytrém pasu od Miroslava Rohlíka, druhý po nádherné individuální akci, při které ukázal své nádherné bruslení ve stylu Otakara Janeckého. „Měl jsem obrovskou radost z obou gólů. Věřím, že ten druhý se mohl líbit: dal jsem si puk na delší hokejku k mantinelu, projel jsem mezi hráči, levou rukou jsem odstavil soupeře a procpal se před bránu a povedlo se mi trefit přesně pod víko,“ popsal vyrovnávací trefu na 2:2.

„Jakmile jsme vyrovnali, tak nás to hodně nakoplo a hnali jsme se za obratem. Měli jsme v hlavách, že se nám podařilo otočit zápas se Vsetínem, tak když už jsme se do té situace dostali, tak jsme to chtěli zopakovat i s Olomoucí,“ popisoval náladu na pardubické střídačce ve druhé polovině utkání.

Ondřej Panna

Výhra 4:2 vrátila Pardubice do postupových pozic. Ve skupině B jsou nyní čtvrté, což je poslední umístění pro vyřazovací boje… „Velmi nás mrzí, že jsme minulý týden neudělali ani bod, prohráli jsme v Porubě a v Havířově. Jsme čtvrtí, ale je to tam našlapané a musíme, pokud možno naplno, bodovat každý zápas. Jiná cesta do play off nevede, uvědomujeme si to,“ jasně prohlásil hráč se zkušenostmi i z pardubické juniorky.

„Jestli budeme hrát tak jako poslední třetinu s Olomoucí, tak nám postup do play off nemůže utéci. Kvalitu na to máme. Stále mi přijde, že nám chybí týmová práce, abychom se povzbuzovali a být víc jako mančaft, pak budeme hrát ještě lépe,“ doplnil střelec sedmi pardubických branek v letošní sezoně.