24.1.2014
Marek Votke

Starší dorostenci přestříleli Vsetín a dokonali krásný obrat

PARDUBICE — Dvakrát prohrávali o dvě branky, ale starší dorostenci se nevzdali. Vsetín v celkovém součtu přestříleli 51:24 a hlavně jej dokázali zdolat 4:3. Dvěma góly se v pohledném utkání blýskl Miroslav Rohlík, další přesné zásahy přidali Filip Havrda v čase 19:59 a ten vítězný Martin Hlaváček 590 vteřin před koncem.

Extraliga staršího dorostu, 35. kolo, pátek 24.1.2014, ČEZ Arena (Pardubice)

Dynamo Pardubice

Vsetín

4:3
1:2, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 19:59 Havrda (Procházka), 23:17 Rohlík (Faltys), 29:36 Rohlík (Procházka, Kusý), 50:10 Hlaváček (Musil) – 1:05 Lainka (Kovář, Miko), 15:07 Kovář (Miko, Svozílek), 22:38 Grygar (Strmiska). Rozhodčí: Doležal – Pechánek, Vepřovský. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 67. Střely na branku: 51:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3
Dynamo Pardubice: Červený (22:38 Husár) – Faltys, Franc, Horyna, Procházka, Rudy – Barkóci, Benýšek, Havrda, Hlaváček, Jajcay, Kusý, Martinec, Musil, Panna, Rohlík, Velinský, David Voženílek, Zadina.
Vsetín: Bechný – Augustín, Hohl, Lejska, Svozílek, Weintritt – Grygar, Janošek, Konopka, Kovář, Lainka, Miko, Mikula, Rýpar, Strmiska, Světlík, Toman.

Komentář

Do utkání vstoupily s jasnou převahou domácí Pardubice, ale Vsetín jasně ukázal, že se dá z minima vytěžit maximum. Přestál tlak v první minutě a hned v té druhé udeřil. U tyčky stojící Petr Lainka dostal přesný pas a skóroval – 0:1.

Velikou šanci na vyrovnání měl chvíli poté Miroslav Rohlík, ale svou střelou z mezikruží trefil pouze tyč Bechného branky. O dvě minuty později mohl vstřelit gól i Filip Havrda, ten si zase krásnou kličkou obhodil vsetínského obránce, ale branku Valachů minul.

Pardubice si vytvořily několik dalších šancí, ale jak se ve sportu říká, nedáš – dostaneš. Ve skrumáži před pardubickou brankou se nejlépe zorientoval David Kovář a odražený kotouč uklidil do odkryté branky – 0:2.

Už se zdálo, že za tohoto stavu skončí první dvacetiminutovka, ale Pardubice byly proti. Jednu jedinou vteřinku před sirénou dostal za Bechného nahozený kotouč Filip Havrda – 1:2.

Scénář na začátku druhé třetiny byl podobný jako v úvodu utkání. V prvních minutách se ve velké šanci objevil Miroslav Rohlík, jenž vystihl vsetínskou přihrávku těsně před Bechným a kotouč vypálil jen o kousek vedle branky Vsetína. Po něm se ve slibné příležitosti objevil Filip Zadina, ale toho si už Bechný vychutnal krásným zákrokem lapačkou.

Těchto zaváhání Vsetín dokonale využil a přidal třetí branku. Ondřej Grygar prakticky z nulového úhlu nahodil kotouč na Červeného – 1:3. Východočeši vystřídali brankáře a hnali se do dalších útoků.

Pardubice našly hnedka rychlou odpověď. Miroslav Rohlík prolétl do útočné třetiny a krásnou ranou švihem vymetl pavučinky v Bechného brance – 2:3.

V polovině druhé třetiny se potom domácím podařilo vyrovnat. Byl to opět Miroslav Rohlík, kdo završil krásnou akci domácích při signalizované výhodě, když mu kotouč před prázdnou branku po hezké kličce předložil Denis Kusý – 3:3.

Třetí třetina přinesla velmi vyrovnaný hokej. V jejím úvodu měl velikou šanci Filip Zadina s Michalem Musilem, ale přihrávka na druhého jmenovaného do druhé vlny neprošla přes dojíždějícího obránce.

Poté se ve velké šanci objevil Josef Mikula, ale vypálil jen těsně vedle a opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Z další akce totiž Martin Hlaváček prolétl podél mantinelu, naznačil střelu příklepem a poté s přehledem překonal Bechného – 4:3.

Do konce zápasu si ještě oba týmy vytvořily pár zajímavých příležitostí, ale ani jeden z brankářů už nepustil žádný gól. Pardubice dokonaly obrat, připsaly si veledůležité body v boji o play off a vrátily se do elitní čtyřky.