22.01.2014
Tisková zpráva Fan Clubu HC Pardubice

Fanoušci ledního hokeje se v létě sjedou do Pardubic

PARDUBICE — Letos v létě to bude již osmnáct let, co se skupina fanoušků, z několika hokejových klubů sešla v prvním červencovém týdnu ve Vsetíně na oslavu narozenin jednoho z nich, aby tak zcela neplánovaně založila tradici, kdy se během svátečních červencových dní sjíždějí fanoušci z celé České republiky a ze Slovenska, aby si užili nezapomenutelné chvíle společné zábavy.

V roce 2014 se tak uskuteční již 18. ročník mezinárodního srazu hokejových fanoušků (3. až 6. července 2014), jehož pořadatelství bylo tentokrát přiděleno Pardubicím. „Nikdy by mě nenapadlo, že ještě po třinácti letech, kdy jsme sraz pořádali naposledy, budu opět aktivně u toho,“ říká jeden ze zakladatelů a dlouholetý předseda občanského sdružení Fan Club HC Pardubice Karel Klodner, který se přirozeně zhostil i organizace letošního setkání.

Pardubické setkání bude v mnoha ohledech výjimečné. Poprvé v historii se akce neuskuteční v prostorách s vybudovaným zázemím pro podobné akce, jako jsou například kempy, ale „své místo“ nalezne v těsné blízkosti dominanty Pardubického kraje – státního hradu Kunětická hora. „Kunětická hora pro nás byla jasnou první volbou. Je to nádherné místo, symbol Pardubicka. Navíc se zde každoročně konají i úspěšné kulturní akce. Chceme fanouškům, kteří do našeho regionu přijedou, ukázat, že Pardubice není jen hokej a Velká pardubická“, říká Klodner.

Že se návštěvníci srazu rozhodně nebudou nudit, potvrzuje i předběžný program, který bude, stejně jako další podrobnosti ke srazu, průběžně aktualizován na www.fanclubhcpardubice.cz. Ve čtvrtek 3. července je v plánu spíše zahřívací večer pro „nedočkavé“, ale hned následující den již čeká účastníky nabitý program v podobě soutěžního odpoledne, které plynule přejde ve večerní a noční dávku koncertů několika, převážně revivalových, kapel. Stejný formát, samozřejmě s jinou náplní, se uskuteční i v sobotu, kdy bude pro zájemce připravena i výletní plavba lodí po Labi. V neděli 6. července dopoledne pak celá akce skončí.

Sraz fanoušků

Místo konání srazu je velmi dobře dostupné z hlavního i autobusového nádraží v Pardubicích, odkud sem jezdí pravidelné linkové autobusy i autobusy MHD (č. 16) do zastávky Ráby – Kunětická hora. Organizátoři navíc zajistí i posilové spoje v časech hlavního náporu při příjezdu a odjezdu účastníků.

„Chceme, aby na ‚Kuňku‘ dorazil úplně každý, kdo si chce užít několik prázdninových dní v příjemném prostředí s programem, který sice nepřinese vystoupení hvězd první velikosti, ale rozhodně půjde o mimořádnou několikadenní ‚vesnickou tancovačku‘, kde nemusíte přemýšlet, co si dáte první den, abyste vydrželi s penězi až do konce,“ dodává s úsměvem Klodner.

Toto tvrzení podtrhuje ještě jedna novinka pardubického srazu. Vstupenky jsou poprvé v historii prodávány již od ledna a to online na www.fanclubhcpardubice.cz, a když si s jejich nákupem pospíšíte, vyjde Vás vstupenka pouze na 250 korun včetně poplatku za kemp, který vznikne přímo v areálu srazu.