16.01.2014
Jan Hrabal

Chce to hrát vyčůraný hokej, říká šikula Lukáš Nahodil

PARDUBICE — Parádně rozehrál svou osobní sezonu v Třebíči a vrátil se do Pardubic, za které poprvé nastoupil v sezoně 2008/2009. Útočník Lukáš Nahodil se střelecky prosadil v Třinci a věří, že bude dostávat více prostoru, aby ukázal svou neobyčejnou šikovnost.

Letošní statistiky Lukáše Nahodila
Klub Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. min.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 9 1 1 2 −1 6
SK Horácká Slavia Třebíč 34 5 18 23 2 8

I on vyhlíží víkendový dvojzápas s tím, že věří, že Pardubice se v pátek i v neděli večer budou radovat. „Snažíme se jít do každého zápasu na sto procent. Jo, když něco nevyjde, vypadá to pak blbě, ale chceme vyhrát vždycky. Není to tak, že se na prvního připravíme lépe než na posledního,“ řekl v rozhovoru pro Pardubický deník.

Vůči oběma soupeřům má veliký respekt, hlavně k tomu pátečnímu. „Sparta hraje hodně dobře, vede tabulku o sedmnáct bodů. Ale to neznamená, že se nedá porazit. Nechci říkat, že je to tým jako každý jiný, ale můžeme nad Spartou vyhrát. V pátek uděláme všechno pro to, abychom jí body vzali,“ vyhlásil Lukáš Nahodil.

Lukáš Nahodil

Soudě dle rozložení formací na posledních trénincích by měl Lukáš Nahodil nastoupil v jedné lajně s Radoslavem Tyborem a Janem Kolářem. „Musíme hrát hlavně takový šikovný a takový vyčůraný hokej, abychom hodně kombinovali. Oba dva jsou výborní bruslaři i technici, když nebudeme dělat psí kusy, snad by to mělo jít,“ uvedl Lukáš Nahodil.

V Třebíči nejsem králem

Pětadvacetiletý útočník odehrál dosud v naší nejvyšší hokejové soutěži 98 utkání, v neděli proti Kometě Brno by tento počet mohl sympaticky zaokrouhlit. Zatím má na svém kontě devět branek a jedenáct asistencí.

„Přišel jsem do Pardubic z Třebíče, ze které jsem v podstatě nevytáhnul do té doby paty a nevěděl, co bude. Tam jsem hrál dvacet minut na zápas a najednou bylo přede mnou něco nového. Jako trenér sem přišel pan Jandač, já musel hrát čtvrtou lajnu, propracovávat se nahoru… A dopadlo to tak, že jsem se vrátil až teď,“ zavzpomínal na své pardubické začátky.

Lukáš Nahodil

V Třebíči je obrovsky ceněným hráčem… „Přemýšlím nad tím, ale stejně asi nic nevymyslím. Chtěl bych hlavně říct, že v Třebíči nejsem žádný král. Prostě si to tam jenom občas sedne, dostanu dobré spoluhráče a lepí nám to. Nejde jenom o mě,“ zapřemýšlel Lukáš Nahodil.

„V každém týmu je někdo, kdo by měl dělat body. Pak potřebujete i hráče, kteří padají do střel. Tak to je, někdo je v mužstvu od černé práce a ta bohužel není tolik vidět. Kdybych se narodil tak, že bude mojí největší předností lehat do střel, tak to taky budu dělat, abych se uživil,“ doplnil útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.