28.12.2013
(HoH)

Tomáš Nosek byl po prohře naštvaný, nechtěl se v ní pitvat

PARDUBICE — Útočník Tomáš Nosek snižoval ve 46. minutě na 2:5, krátce po něm se gólově prosadil Tomáš Zohorna. ČEZ Arena byla ve varu, Hradec Králové ale následný dvougólový náskok ubránil. Pardubickou kabinu se mísily všechny neveselé pocity.

Přitom start do utkání se nesl podle pardubických tónů. Domácí celek za podpory tisíců svých příznivců zatlačil na královéhradecký Mountfield… „Začali jsme dobře, prvních deset minut bylo z naší strany dobrých. Pak jsme dostali tři rychlé góly, a to nás srazilo. Ve druhé třetině jsme snad měli jen tři střely na branku,“ hodnotil nepovedené utkání pardubický útočník Tomáš Nosek.

„Ve druhé třetině hrál Hradec výborně, k ničemu nás nepustil. Hlavně ve středním pásmu to bylo znát, vůbec jsme nemohli dostat k brance. My jsme naopak dělali zbytečné chyby,“ pronesl Tomáš Nosek.

Po druhém dějství svítilo na světelné tabuli 1:4… „To jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Tak jsme aspoň dokázali snížit,“ rozmrzele konstatoval pardubický odchovanec.

Přiznal, že porážka v derby jej pořádně štve. „Mrzí to v každém zápase, ale tentokrát asi o trochu víc. Musíme ale brát každý zápas stejně,“ upřímně prohlásil Tomáš Nosek.

Ještě mě to bude chvíli štvát…

Zápas Pardubic s Hradcem Králové sledovala vyprodaná ČEZ Arena. 10 194 diváků vytvořilo utkání velmi hlučnou kulisu. „Mně se hraje dobře, když je vyprodaná hala. Je to jen dobře pro hokej. Akorát je škoda, že jsme nevyhráli,“ nechal se slyšet.

„Na jednu stranu měl Hradec Králové štěstí, ale zase jejich hráči tam prostě byli. My se taky musíme naučit chodit před branku, pak už se to vždycky nějak odrazí. A snad nám to tam taky začne takhle padat,“ řekl Tomáš Nosek.

Po utkání při žádosti o rozhovor se logicky moc neusmíval… „Abych řekl pravdu, tak jsem vůbec nechtěl jít mezi novináře. Nechtěl jsem říci něco špatného, vždycky jsem totiž hrozně naštvaný. Ještě mě to chvíli bude štvát, ale nemůžeme se v tom dlouho pitvat. V příštím zápase musíme předvést lepší výkon, a to po celý zápas,“ jasně vyhlásil závěrem pardubický útočník.