08.01.2007
Jan Hrabal

Junioři znají své soupeře: Kanada, Slovensko, Švédsko a Dánsko

Velice těžká, ale zároveň atraktivní skupina čeká na české hokejisty na světovém šampionátu hráčů do dvaceti let, který se uskuteční za rok v Pardubicích a Liberci. Ve skupině A, jejímž hracím městem budou Pardubice, čekají na naše reprezentanty vítězové tří posledních světových mistrovství. Česká hokejová reprezentace se střetne s Kanadou, Švédskem, Slovenskem a Dánskem. Informaci potvrdil generální manažer HC Moeller Pardubice a šéf organizačního výboru mistrovství Zbyněk Kusý. „Myslím, že se fanoušci mohou těšit na velice atraktivní skupinu,“ prohlásil dnes odpoledne.

Mistrovství světa se uskuteční od 26. prosince do 5. ledna příštího roku. Hracími městy jsou Pardubice, kam se světový šampionát vrací po pěti letech, a Liberec s moderní Tipsport arenou. V Pardubicích by se mělo hrát v dostavěné ČEZ Areně s kapacitou vyšší než 10 000 diváků.

O složení účastníků jednotlivých skupin rozhodlo konečné pořadí letošního šampionátu, který se uskutečnil ve Švédsku, kde české mužstvo obsadilo pátou příčku. Ve skupině B, která by se měla odehrát v Liberci, na sebe narazí Rusko, USA, Finsko, Švýcarsko a Kazachstán.

„Alespoň jedno utkání by česká reprezentace měla odehrát v Liberci. Ještě to bude věcí dalšího jednání, určitě o tom budeme také hovořit s trenéry, kteří mužstvo povedou,“ pokračuje Zbyněk Kusý.

Každopádně skupina A určitě nabídne skvělou podívanou: derby se Slovenskem, nebo zápas s posledními mistry světa. „Určitě nás čekají velice zajímavé zápasy,“ souhlasí Zbyněk Kusý.

Složení základních skupin pro Mistrovství světa juniorů 2007:

Skupina A (Pardubice): Kanada, Švédsko, ČESKÁ REPUBLIKA, Slovensko, Dánsko.
Skupina B (Liberec): Rusko, USA, Finsko, Švýcarsko, Kazachstán.