24.12.2013
Jan Hrabal

90’s pomohli k dalším bodům. Všichni je chválili

OSTRAVA — Byl to jeden z otazníků pondělní předehrávky 32. kola v Ostravě. Zvládnou Pardubice, které během reprezentační přestávky trénovaly bez čtyř opor, souboj v Ostravě? Prosadí se první útok? Kdo viděl utkání na ledě Vítkovic, musel uznale pokývat hlavou nad výkonem Východočechů…

Pardubičtí hokejisté po vysoce zodpovědné hře získali v Ostravě zasloužené tři body. Po celý zápas kontrolovali jeho vývoj, soupeři až na výjimky toho moc nedovolili. Koncentrovaná defenzíva a využití každé možnosti protiútoku. Tahle taktika slavila úspěch.

„Podali jsme jeden z nejlepších výkonů na ledě soupeře za celou sezonu. Dobře jsme bránili, dobře jsme reagovali na změny ve hře Vítkovic, které byly v průběhu zápasu. Ze zajištěné obrany jsme vyráželi do brejkových situací, kterých jsme měli nespočet. Zvítězili jsme zaslouženě,“ hodnotil výhru 4:1 asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Miloš Říha.

Pouze v první třetině byli Ostravané střelecky aktivnější 13:11, pak se tento poměr převalil na stranu Pardubic 16:7 ve druhém dějství a 9:8 ve třetím. Július Hudáček kapituloval až v době, kdy Východočeši vedli o čtyři branky.

Nehrát? To mladíci vůbec neřešili!

V zápasových statistikách výrazně promluvil první útok Lukáš Radil – Robert Kousal – Tomáš Nosek, který byl u prvního, třetího a čtvrtého gólu Pardubic. Podle Tomáše Noska se mohla pozitivně projevit rozehranost všech tří hráčů.

„Robert Kousal a Tomáš Nosek byli v národním týmu hodně vytěžováni, tam šlo o to, aby se nezranili. Lukáš Radil odehrál jediné utkání, Radoslav Tybor byl se slovenským týmem. V tomto byla příprava na zápas komplikovaná. Všichni přiletěli večer, ráno měli kluci volno a podali velmi dobrý výkon,“ chválil je pardubický kouč.

„Možná to byla paradoxně naše výhoda. V neděli v deset večer jsme byli už v posteli. Síly jsme měli, alespoň já určitě,“ pousmál se nejmladší člen produktivní formace, která opět odehrála více než dvacet minut v utkání.

Útok 90’s předvádí vysoce kvalitní podívanou. Je na něm vidět, že zdravé sebevědomí a forma přináší výsledky. „Bylo to vidět na věcech, které bychom si třeba dřív nedovolili. Ještě aby to vydrželo co nejdéle,“ nechal se slyšet Tomáš Nosek.

„Vůbec jsme neřešili, že bychom v pondělí nehráli. Bylo jasné, že 23. se hraje, věděli jsme to měsíc. Dali jsme nějaké góly, navíc jsme v Ostravě vyhráli, takže maximální spokojenost,“ dodal pardubický odchovanec, který má na svém kontě tři reprezentační starty a jednu vstřelenou branku.