19.12.2013
Jan Hrabal

Veliké štěstí! Tomáš Nosek pojede do Soči i s rodiči

PARDUBICE — Výbornou hokejovou sezonu prožívá pardubický odchovanec Tomáš Nosek. Poctivou prací se vytáhl v elitního útočníka východočeského klubu, dočkal se zasloužené pozvánky do reprezentace. Ve čtvrtečním utkání v pražské O2 areně by měl projít křtem v utkání s Finskem.

„Musím říci, že jsem šanci v reprezentaci dospělých nečekal tak brzy. Jsem ještě mladý. O to víc jsem ale rád, udělám maximum, abych nezklamal trenéry. A abych tady nebyl naposled,“ řekl v rozhovoru pro www.hokej.cz Tomáš Nosek.

Do Prahy přijel s Robertem Kousalem, se svým parťákem z prvního útoku HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Prohodili jsme pár slov, ale nic extra. Jen jsem se ptal na některé věci ohledně organizace,“ poznamenal.

Tomáš Nosek byl kapitánem české reprezentace do dvaceti let, nyní se čeká na první akci seniorského národního týmu. „Přechod na mezinárodní hokej nebyl v juniorech tak výrazný jako teď. Skok to bude, doufám, že se rychle adaptuju a přizpůsobím se tomu, jak nejlépe to půjde,“ nechal se slyšet pardubický útočník.

Českému týmu se v letošní reprezentační sezoně příliš nedaří… „Musíme zlepšit koncovku a pokud možno vyhrát co nejvíc zápasů. Mým přáním je nezklamat důvěru trenéra, snažit se o co nejlepší výkon. A také si chci dokázat, že mám na nejvyšší mezinárodní úroveň,“ zapřemýšlel nahlas.

Nejproduktivnější hokejista HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se do Soči tuze těší. „Bude zážitkem zahrát si v hale, kde se brzy představí největší světové hvězdy. Uvidíme, jestli budeme mít nějaký čas, docela rád bych se podíval po okolí. Když bychom viděli i nějaký z ostatních areálů, jenom dobře,“ prohlásil Tomáš Nosek.

Táta má velký podíl na mé kondici

Jeho rodinu potkalo ohromné štěstí, i když Tomášův otec mu šel svými hokejovými znalostmi naproti. Miroslav Nosek, bývalý kondiční trenér Pardubic, hraje Fantasy ligu deníku Sport. „V jednom týdnu byl nejlepší. No a zrovna vítěz za tohle období získal jako prémii poukaz pro dvě osoby na turnaj do Soči,“ usmál se jedenadvacetiletý útočník.

Tomáš Nosek tak bude mít v Soči doprovod stejně jako v Kanadě na mistrovství světa juniorů. „Je to neskutečná náhoda. Nejdřív ve Fantasy uspěl táta a pak jsem se já dostal do nominace národního mužstva. Do Ruska tedy poletíme všichni, táta s sebou bere mamku,“ nadšeně konstatoval, že věří, že on spolu s rodiči si turnaj Euro Hockey Tour užijí.

Tomáš Nosek

„Táta má velký podíl na tom, jakou mám kondici. Stará se mi o fyzičku od malička, za hodně mu vděčím. Jsem rád, že naši teď mohou být u toho, když budu hrát první reprezentační turnaj. Uvidí mě vidět v Soči osobně, aspoň částečně jim mohu splatit všechno, co pro mě udělali,“ prohlásil Tomáš Nosek.

První pozvánku v kariéře si vybojoval parádními výkony v jedné formaci s Lukášem Radilem a Robertem Kousalem. „Neměl jsem žádné náznaky, že by to mohlo vyjít. Pozvánka mě hodně překvapila, samozřejmě mám radost. Moc jsem se těšil a těším, snažím se co nejvíc si to užít,“ líčil upřímně.

„Zatím se nám dařilo, důležité je, aby to tak bylo dál. Přiznávám, že jsem teď reprezentaci nečekal,“ doplnil Tomáš Nosek.