17.12.2013
Jan Hrabal

Klidný Diskuzní kotel vysvětlil řadu témat

PARDUBICE — Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice uspořádal v úterý večer další Diskuzní kotel. Setkání s fanoušky ve vestibulu ČEZ Areny u Jižní tribuny se zúčastnili majoritní vlastník klubu a předseda představenstva Roman Šmidberský, generální manažer klubu Ondřej Šebek, hlavní trenér A týmu Zdeněk Venera a jeho kapitán Václav Kočí.

Oproti avizované šedesátiminutovce se Diskuzní kotel protáhl zhruba o půl hodiny, během které nebyla nouze o dotazy do všech oblastí z hokejového prostředí. Na přetřes přišel odchod Zbyňka Kusého po pardubickém zisku mistrovského titulu v roce 2012, neúspěšná sezona 2012/2013, či složení pardubického A týmu.

„Za setkání si odnáším pozitivní pocity z kultivované diskuze s fanoušky, co se opravdu zajímají o dění v našem klubu,“ řekl po skončení Diskuzního kotle klubový generální manažer Ondřej Šebek, který musel vysvětlovat odchody některých hráčů, zejména pak Tomáše Rolinka. Fanoušci naopak chválili rychle dotažený návrat Jana Koláře.

Majoritní akcionář Roman Šmidberský vysvětlil finanční vztah s městem a zopakoval, že i po přijatém stabilizačním opatření zůstává nejhorší ve srovnání s ostatními extraligovými kluby. „Každopádně jsme rádi, že se k tomuto kroku většina našich zastupitelů odhodlala,“ poznamenal. Během diskuzního kotle také prohlásil, že po svém příchodu do klubu jej finančně podpořil ve výšce třiceti milionů korun.

Fanoušky rovněž zajímaly jednotlivé herní činnosti, hlavně přesilové hry. Na vše odpověděli trenér Zdeněk Venera a obránce Václav Kočí. Nezanedbatelnou část diskuze zabraly i výkony rozhodčích, zejména v utkáních na ledě Slavie Praha a doma se Zlínem.

Fotogalerie