16.12.2013
(HoH)

FOTOGALERIE: Mládežníci navštívili seminář o výživě

PARDUBICE — Pondělní odpoledne strávili hráči akademických kategorií HC ČSOB Pojišťovna Pardubice společně na semináři nejen o zdravém stravování a pitném režimu. Setkání s mladšími, staršími dorostenci a juniory vedla výživová poradkyně klubu Monika Hladěnová. Na zhruba hodinovém sezení předala hráčům cenné informace o tom, jak životospráva může ovlivnit jejich výkon.

„Aby byl hráč úspěšný, tak se musí umět správně stravovat, vědět, co to jsou sacharidy, tuky a bílkoviny a jak je má jíst. Výživa sportovce je velmi důležitá a do značné části ovlivňuje jeho výkon. Tento seminář jsme uspořádali z důvodu, aby se naši kluci mohli zeptat na to, co je zajímá,“ řekl sportovní ředitel mládeže Pavel Rohlík.

Mládežníci se dozvěděli, jaká by měla být skladba potravin během tréninků a zápasů, co sníst před a po utkání a jak se chovat v případě výjezdů nebo dlouhých cest. „Je na hráčích, jak získané informace využijí pro svůj sportovní růst,“ doplnil.

Výživová poradkyně Monika Hladěnová předala mladým hráčům zajímavé informace ohledně četnosti jídel, jak je dobré jej rozložit během dne a co pít. „Osobně třeba nejsem příznivkyní různých energetických nápojů, ale pokud mají i kladných psychologický efekt, tak v nich nevidím v případě jejich konzumace v rozumném množství problém,“ řekla hráčům.

Opakovala známou pravdu: „Jezte hodně a zdravě. Jste ve vývinu, chléb s máslem není to pravé. Ale když po zápase sníte kotel špaget a dáte si do nich trochu masa a zeleniny, určitě to bude dobré. Každý má jiné stravovací možnosti, jde jen o to získat správné návyky a jimi se pak řídit.“

Fotogalerie