17.12.2013
Jan Hrabal

Robert Kousal doufal v další pozvánku, potěšila jej

PARDUBICE — Minulý týden ve středu dopoledne skončil trénink a krátce po něm se dozvěděl, že si opět zahraje v reprezentaci. Útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Robert Kousal opět oblékne dres národního týmu, zahraje si na Channel One Cupu v ruském Soči.

Letošní statistiky Roberta Kousala
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
31 10 11 21 14 66

„Mám radost, že jsem obdržel pozvánku do reprezentace a že jede i Tomáš Nosek. Škoda, že s námi nepoletí i Lukáš Radil, mohli jsme tam být celá lajna, zasloužil by si to. Alespoň jede Honza Buchtele, tak si to zase snad ťukneme,“ pousmál se Robert Kousal, který byl v Rusku již dvakrát s mládežnickými reprezentacemi.

„Tento čtvrtek hrajeme v Praze, pak se přesouváme do Ruska. Jsem rád, že u toho mohu být. Doufám, že si zahraji ještě více oproti poslednímu turnaji. Reprezentovat je pro mě čest, navíc získám další cenné zkušenosti,“ pokračoval pardubický útočník.

Robert Kousal reprezentoval Českou republiku na listopadovém Karjala Cupu. „Tajně jsem doufal, že by to mohlo i tentokrát vyjít. Rozhodně jsem to někde nevykřikoval, ale ve skrytu duše jsem si říkal, že bych snad mohl jet. Pozvánka do národního týmu mě potěšila,“ nechal se slyšet talentovaný centr.

Škoda, že nejede i Lukáš Radil…

Předvánoční čas tak nestráví nakupováním dárků, ale v reprezentaci… „V Rusku na ně nebude moc čas, tak to vyřeším jinak,“ pousmál se Robert Kousal, který v letošní sezoně získal dvacet kanadských bodů (10+10) v devětadvaceti odehraných utkáních.

Na poslední reprezentační akci byl nejprve povolán jako náhradník… „Byla to rychlá akce, teď jsem si mohl všechno přichystat. Jel jsem v klidu a ne v pět ráno jako minule, abych stíhal,“ řekl.

Robert Kousal

„Mám radost, že jede i Tomáš Nosek, je to ocenění práce celé naší lajny. Kdyby jel Lukáš Radil, byli bychom ještě radši. Všichni jsme na stejné úrovni, určitě by si pozvánku zasloužil také,“ zdůraznil Robert Kousal.

„Jedu reprezentovat teprve podruhé, určitě to nemohu brát jako samozřejmost, každopádně mám velikou radost. Tomášovi nemám co radit, byl jsem v reprezentaci pouze jednou, jak to tam chodí, pozná sám. Spíše se budeme muset oba zeptat někoho staršího a zkušenějšího,“ doplnil dobře naladěný hráč s číslem devadesát.