25.11.2013
(HoH)

Dvacetkrát dva na jednoho? To nejde!

KARLOVY VARY — Nedělní odpolední duel na ledě Karlových Varů se hokejistům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vůbec nepovedl. Východočeši po jeho skončení přiznali, že odehráli špatné utkání. S Energií prohráli 2:6.

Nálada na houby… Stručněji to asi nejde shrnout. „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, my jsme mu k tomu dopomohli svým špatným přístupem a katastrofálním výkonem od většiny hráčů,“ kriticky hodnotil výkon pardubického mančaftu asistent trenéra Miloš Říha.

Tým podle něj nepomohl novému brankáři Júliu Hudáčkovi, který inkasoval pět branek ze třiatřiceti střel. Za žádnou ale nemohl. „Všechny góly byly prakticky do prázdné brány, dva jsme si dali vlastní,“ rozmrzele konstatoval trenér Pardubic.

„Jestliže soupeř jede pomalu dvacetkrát dva na jednoho, tak to není úplně normální. A brankář za to rozhodně nemůže,“ doplnil Miloš Říha.

To nebyl extraligový hokej, zlobil se Jiří Vašíček

Obránce Jiří Vašíček si v utkání připsal asistenci na gól Tomáše Noska. Pardubický mladík snižoval na 1:2 z pohledu Východočechů na začátku druhé třetiny, kdy obratně tečoval právě střelu hráče s číslem sedm.

„V zápase nám ujeli asi dvacetkrát ve dvou proti jednomu, to se nesmí stávat, stejně tak tři na dva. To je neskutečné! Karlovy Vary více chtěly, my jsme se za celý zápas nedostali do tempa, hráli jsme špatně. Oni využívali naše chyby, takhle se nedá hrát,“ nazlobeně povídal po skončení utkání.

Jiří Vašíček volil velmi upřímná slova… „Co tam předvádíme, to je hrozné. V osm ráno si k tomu sedneme, trenér nám určitě svoje řekne, protože všichni do jednoho se musíme nad sebou zamyslet, toto nebyl extraligový hokej,“ dodal pardubický zadák.