23.11.2013
Marek Votke

Junioři po parádním obratu udolali silnou Plzeň

PARDUBICE — Silou vůle dokázali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice porazit druhou Plzeň 3:2. Západočeši v Pardubicích dvakrát vedli, ve finále ale zápas ztratili. Jeden gól a asistenci si připsali Jan Veselý a Patrik Poulíček, rozhodující branku vsítil 192 vteřin před koncem Michal Brida.

NOEN extraliga juniorů, 20. kolo, sobota 23.11.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:2
1:1, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 11:40 Veselý (Poulíček, Petira), 49:35 Poulíček (Špaček, Štědrý), 56:48 Brida (Veselý) – 9:04 Michel (Tulačka, Schleiss), 41:49 Kopta (Tulačka, Moravčík). Rozhodčí: Vampola – Kreprlík, Kratochvíl. Vyloučení: 5:4, navíc Kopta (Plzeň) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. Diváci: 57. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Petira, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, Veselý, D. Voženílek, Zelinger.
Plzeň: Pacl – Hanus, Holý, Houfek, Kubík, Marcel, Moravčík – Indrák, Kepka, Kopta, Kristl, Mašek, Michel, Pejchar, Přikryl, Schleiss, Tulačka, Uhlík, Vlček.

Komentář

Od prvních minut bylo znát, že do Pardubic přijela silná Plzeň. Domácí sice v úvodu zatlačili svého soupeře, ale postupem času se Západočeši dostávali více a více do hry.

Plzeň šla také jako první do vedení. V čase 8:15 se faulem provinil Marek Voženílek, čímž poslal své spoluhráče do dvojnásobného oslabení a hosté si věděli rady. David Michel obdržel krásnou přihrávku před prázdnou bránu a neměl problém zakončit – 0:1.

Netrvalo ale dlouho a na tabuli svítil opět nerozhodný stav. Taktéž v přesilovce, které zavinil podražením plzeňský brankář se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Jan Veselý a srovnal – 1:1.

Lepším týmem po zbytek prvního dějství byla znovu Plzeň. V obrovské šanci, která by znamenala její vedení, se v závěru třetiny objevil osamocený Filip Mašek, ale jeho střelu z mezikruží pokryl Karel Vejmelka.

Druhá třetina se nesla opět ve znaku velice vyrovnaného hokeje. První polovina patřila Plzni, ovšem její šance hasila buď obrana domácích, nebo jistý brankář Pardubic.

V červenobílých hlavách asi proběhla myšlenka, že takhle hrát nejde a jen co se druhé dějství přehouplo do druhé poloviny, domácí výrazně zlepšili svoji hru.

Šanci poslat svůj tým do vedení měl ve 31. minutě Jan Veselý, když se sám vydal před Pacla, plzeňský gólman si jej ovšem pohlídal.

O chvíli později to byl opět pardubický čahoun, kdo se vydal do šance, tentokráte ale příliš dlouho čekal na svého spoluhráče a mezitím plzeňský obránce Veselého šanci zhatil.

Do konce třetiny si ještě oba týmy vyzkoušely početní výhodu, ale ani jeden z brankářů gól za svá záda nepustil.

Plzeň potvrzovala roli favorita a patřil jí i začátek třetiny třetí. Převaha hostů vygradovala v pohlednou spolupráci dvojice Tulačka – Moravčík a první jmenovaný poslal ve 42. minutě svůj tým do vedení – 1:2.

Domácí se ale nechtěli jen tak snadno vzdát a při přesilovce se jim podařilo srovnat. Přesilovková formace dokonale rozebrala bránící Plzeň a po ose Štědrý – Špaček – Poulíček puk doputoval až za Paclova záda – 2:2.

Pardubické hráče tento gól hodně nakopl a přišel další, tentokráte vítězný! Jan Veselý se přiřítil do útočné třetiny, trefil Pacla do betonu a odražený kotouč do plzeňské branky dopravil Michal Brida – 3:2.

Západočeši vrhli všechny síly do útoku, v dlouhé power play ale na vyrovnání nedosáhli. Pardubická obrana v čele se skvělým brankářem Vejmelkou jim to nedovolila.