22.11.2013
Jan Hrabal

Na tabulku se nedíváme, musíme makat dál, ví Denis Kusý

PARDUBICE — Před pěti týdny se lopotili v porážkách, teď se baví tvrdou prací. Starší dorostenci s novým trenérem Miroslavem Vybíralem zabrali a ukazují, že mají co předvést a hlavně, že se s nimi musí počítat! Před týdnem vyhráli na ledě první Slavie, v pátek srazili v malé hale ČEZ Areny silný Liberec.

Letošní statistiky Denise Kusého
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
23 8 6 14 −9 8

„Jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Získali jsme potřebné body do extraligové tabulky,“ povídal po skončení utkání pardubický útočník Denis Kusý, který se v zápase blýskl dvěma brankami.

Marně hledal odpověď na otázku, čím to je, že se Pardubicím daří na tabulkově vysoko postavené týmy. „Těžko říci. Trenér nás dokáže vždy správně namotivovat, snažíme se ze sebe vydat maximum. Snad to takhle půjde dál,“ poznamenal.

Všech pět branek (4:1) napadalo ve druhé třetině. Druhou a čtvrtou pardubickou vsítil Denis Kusý. „Při prvním gólu jsme to skvěle sehráli, Ondra Panna mi dal parádní nahrávku, tu jsem už usměrňoval do prázdné brány. Druhý gól se mi povedl, snažil jsem se udělat při nájezdu kličku, kterou dělám na tréninku. Dal jsem si to do středu, stáhl si puk a vystřelil. Jsem rád, že to tam padlo,“ vracel se k momentům, které převážily zápas na pardubickou stranu.

Bílí Tygři po celý zápas kousali. „Až po závěrečné siréně jsme si mohli být jisti výhrou, byl t vyrovnaný duel do poslední chvíle. O to větší máme radost, že jsme jej zvládli a připsali si tři body,“ poznamenal.

Máme lepší náladu, protože vyhráváme

Pardubice stíhají týmy nad sebou, na Hradec Králové ztrácí osm bodů. „Máme zakázáno se dívat na tabulku od trenéra, věříme, že se do play off nějak dostaneme. Uděláme pro to všechno!“ řekl Denis Kusý.

„Táhneme za jeden provaz, hrajeme jako tým, to je nejdůležitější. Po výhře na Slavii jsme měli velikou radost, uvědomili jsme si, že fakt můžeme porazit každého. To jsme možná přenesli i do utkání s Libercem,“ nechal se slyšet pardubický mladík. „Předtím se nám nedařilo, často jsme prohrávali, nebylo to dobré. Teď jsme zvedli, začali si věřit a hlavně hrajeme jako tým,“ pokračoval Denis Kusý.

Díky dvěma vstřeleným brankám se posunul do čela klubové produktivity, navíc je nejlepším střelcem. „Na tuto tabulku se nedívám, to máme taky zakázané, jestli to je pravda, tak jsem rád. O mínusech vím, musím zlepšit práci do obrany, nesmíme dostávat tolik gólů,“ prohlásil.

„Hokej nás všechny moc baví. Chodíme rádi na stadion i na tréninky, máme lepší náladu, protože vyhráváme. Hned pak všichni makáme s větší chutí. Nic ale není hotového, musíme jet dál!“ vyhlásil závěrem Denis Kusý.