21.11.2013
Jan Hrabal

Jedna branka je málo, junioři nestačili doma na Kladno

PARDUBICE — První zápas odvet se juniorům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nepovedl. Mladí Východočeši sice po Zelingerově gólu vedli nad Kladnem 1:0, Rytíři ale dokázali zápas v malé hale ČEZ Areny otočit.

NOEN extraliga juniorů, 19. kolo, čtvrtek 21.11.2013, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

1:2
1:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 8:57 M. Špaček (Zelinger) – 10:47 Šilhavý (Redlich), 48:37 Větrovec (P. Veselý, Potěchin). Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 75. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Kalous, Petira, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Brida, Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, M. Špaček, J. Veselý, D. Voženílek, Zelinger.
Rytíři Kladno: Kaňka – Bunda, Gutwald, Hájek, Potěchin, Rajter, J. Špaček, Šmíd, Větrovec – Habrdla, Hovsepjan, Christl, Janeček, Kobrs, Kuzďas, Macháček, Novák, Redlich, Šilhavý, P. Veselý.

Komentář

Začátek zápasu se nesl ve znamení mírné převahy domácího celku. Po úvodním oťukávání poslal Východočechy do vedení Dominik Zelinger. Pardubický útočník využil nepřehledné situace před kladenskou brankou a dorazil do ní puk po Špačkově střele – 1:0.

Kladenské vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Uteklo 110 vteřin a Rytíři se radovali. Nenápadný puk se dostal od Tomáše Redlicha k Vojtěchu Šilhavému a ten jej z voleje poslal přesně k pravé tyčce Vejmelkovy branky – 1:1.

Pardubice pak mohly vrátit vedení na svou stranu ve dvou krátce po sobě jdoucích přesilových hrách, ale žádnou z nich nevyužily. V té druhé si do palebné pozice mezi kruhy najel Martin Fiala, ale pro něj nadějnou ránu srazil jeden z kladenských beků.

Herně atraktivnější bylo druhé dějství, které sice přineslo více šancí, branku ale nikoliv. V úvodu druhé třetiny se Pardubice bránily takřka minutovému oslabení tři na pět, Kladno ale tuto výhodu nezužitkovalo, naopak samo mohlo inkasovat. Z trestné lavice ujel Michal Petira a faulován Michalem Gutwaldem skončil spolu s brankářem a pukem (!) za brankovou čárou. Rozhodčí ale pokazili pardubickou radost záporným stanoviskem, východočeský bek neproměnil následné trestné střílení.

Ve 29. minutě měl zajímavou možnost Michael Špaček, poloprázdnou bránu ale po sjetí puku z hole netrefil, o sedm minut později se v další slibné pozici pro domácí neprosadil Jan Veselý.

V závěru druhé třetiny měly Pardubice výhodu dvou přesilovek, Šmídovo nedovolené bránění a Hovsepjanovu hrubost ale nepotrestaly a to ani na začátku třetí třetiny.

Pardubicím dnes hra v početní výhodě moc nešla, třeba po Kobesově hákování se nedostaly k pořádné šanci.

To Kladno ve 49. minutě ukázalo tah do brány. Rychlý brejk proměnil po Veselého přihrávce Matouš Větrovec – 1:2.

Závěr utkání se nesl ve znamení pardubické snahy vyrovnat. Největší šanci měl v 58. minutě Jan Veselý. Pardubický útočník byl sám před bránou, vymíchal gólmana, ale ten v poslední chvíli vystřelenou lapačkou zneškodnil jistý gól. Poté hráli domácí power play, tu ale přes velkou snahu neproměnili ve vyrovnání. Svírali v ní protivníka, ale ten náporu odolal.

Zápasy v sezóně

Turnaj, 18. 8. 2013
PCE - KLA
18.08.2013
1. kolo, 6. 9. 2013
KLA - PCE
0:3
19. kolo, 21. 11. 2013
PCE - KLA
1:2
39. kolo, 27. 2. 2014
PCE - KLA
3:2p
43. kolo, 14. 3. 2014
KLA - PCE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube