24.09.2013
Jan Hrabal

Jan Starý se nádherně trefil, mrzela jej ale těsná porážka

PARDUBICE — Třetí domácí zápas se hokejistům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši sice vedli nad Zlínem 1:0, Valaši však dokázali duel v ČEZ Areně otočit. „Zlín hrál velmi dobře,“ přiznal pardubický odchovanec Jan Starý po skončení utkání. Na začátku druhého „poločasu“ dostal ideální puk do jízdy a parádně švihem překonal vynikajícího brankáře Štůralu.

„Tlačili jsme se k nim do pásma, oni to ometali a dostávali puk ven. My jsme v některých pasážích, zejména ve druhé třetině, nedostávali kotouče ven a dostávali se do tlaku. Nakonec zápas rozhodl gól na začátku třetí třetiny a díky propracované obraně to udrželi. Měli jsme šance na vyrovnání, ale bohužel to nevyšlo,“ pokračoval Jan Starý.

Podle něj chybělo pardubickému týmu u některých šancí potřebné střelecké štěstí. „Nemůžeme však předpokládat, že to zlomíme jen v posledních pěti minutách. Hokej se hraje na šedesát a dneska to z naší strany nebylo super po celý zápas,“ konstatoval pardubický útočník.

Hodně sledovaný bude příští domácí zápas v pardubické ČEZ Areně, ve kterém Pardubice přivítají královéhradecký Mountfield. „Nedělní zápas je strašně daleko a ať se na mě ‚Pardubáci‘ nezlobí, ale já tento zápas nepovažuji za vyhrocené derby kvůli tomu, že to je Hradec. Nakonec je to celý tým kromě ‚Tvrdi‘ poskládaný z budějovických hráčů. Budeme hrát doma a určitě chceme vyhrát. Věřím, že nás čeká obrovská podpora od fanoušků, protože i oni budou chtít ukázat, že Pardubice jsou lepší jak Hradec. Ale já to osobně takhle v hlavě nemám,“ doplnil Jan Starý pro klubový YouTube kanál.