23.09.2013
Jan Hrabal, fotografie Jan Jedlička

Martin Růžička postavil zeď a pak filmoval juchající fanoušky

PARDUBICE — Takový nástup do sezony v domácích zápasech hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nepamatují! Východočeši vyhráli oba domácí duely s luxusním skóre 9:0! Před týdnem v úterý přehráli Litvínov 5:0, včera šmikli Kladno 4:0. Fanoušci po obou zápasech aplaudovali vestoje výkonu pardubických bojovníků, které z brankoviště jistí Martin Růžička.

Letošní statistiky Martina Růžičky
Zápasy Minuty Branky Zásahy Průměr Úspěšnost Nuly
4 247 5 134 1,21 96,40 % 2

Pardubice uhlídaly oba domácí zápasy s čistým kontem. Hra dozadu je parádní, a pokud se soupeř dostane do šance, tak ji chytí Martin Růžička. „Je to fajn. Samozřejmě jsme za to rádi. Doma hrajeme opravdu výborně, hlavně ten nedělní zápas byl z naší strany suprově odehraný. Daří se a je to vidět. Kluci ke mně Kladno skoro nepustili, bránili výborně, moc toho na mě nešlo,“ řekl Martin Růžička po skončení nedělního utkání.

Bylo na něm vidět, jak si užívá. Při děkovačce si dokonce vzal klubovou kameru a rozjel se k věrné Jižní tribuně a natáčel jásající fanoušky. „Je fakt, že se cítím dobře. Vždycky je důležité chytit začátek sezony, nechci to zakřiknout, ale zatím to vypadá, že by to mohlo být dobré,“ usmíval se.

Od některých lidí to ještě nedávno docela schytával, že mu to nejde… „To si řešili fanoušci, s kterými se já osobně do kontaktu nedostanu, takže se o to ani nestarám,“ reagoval. A je to vidět: oba domácí zápasy zvládl s bravurou a v Brně i na ledě pražské Slavie také podal velmi kvalitní výkony. „Snažím se řešit pouze věci, které ovlivním. Tou je můj výkon na ledě. Jiné se snažím nepouštět do hlavy,“ řekl Martin Růžička.

„Člověk se vyvíjí a já se na sobě snažím neustále pracovat. To je tak všechno, co bych k tomu mohl říct. K předchozí sezoně se vůbec nechci vracet. Žiju současností, v neděli jsme vyhráli 4:0 a to je jediné mě zajímá,“ pokračoval pardubický brankář.

Pardubice se po čtyřech kolech vyšvihly na druhé místo v tabulce. Osm bodů je více než solidních… „Už v přípravě jsem v našem týmu vycítil hodně slušný potenciál. Že v nás něco je. Trenéři tomu dali hlavu a patu, a je to super. Mám z toho zatím výborný pocit,“ přiznal.

Vypadá to, že si vše sedlo, jak má… „Dá se to tak říct. Držíme při sobě, hrajeme jako jeden tým. Ale jak říkám, žijeme přítomností, vítězství jsme si užili do půlnoci a v úterý začnu myslet na další zápas,“ doplnil brankář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Fotogalerie