31.08.2013
(HoH)

Proti Finům to Čechům nevyšlo. Co souboj se Švédy?

PARDUBICE — Po čtvrteční prohře s Finskem budou dnes od 17.00 hodin bojovat čeští hokejisté proti silnému Švédsku. Na zápas hraný v ČEZ Areně zbývá na pokladnách dostatek vstupenek. Svěřenci Aloise Hadamczika touží prolomit trápení v koncovce a případným úspěchem si ještě uchovat šanci na triumf na domácím turnaji před nedělním soubojem s Ruskem.

Švédsko prohrálo úvodní zápas Českých hokejových her 0:2 s Ruskem. Zápas v Petrohradu sledoval vyprodaný Ledový palác – 12 300 diváků. „Všechny týmy jsou vyrovnané. Záleží na tom, jestli dáš góly, nebo nedáš. A také hraje roli, kdo má jakou formu na začátku sezony,“ pousmál se reprezentační trenér Alois Hadamczik.

V brance se představí Jakub Kovář. Do hry se místo beka Ondřeje Němce zařadí Petr Zámorský, který už odehrál druhou část duelu s Finskem místo vyloučeného Lukáše Krajíčka. „V útoku asi bude hrát Holík, ale ještě uvidíme místo koho. Na tréninku dost silně píchlo v zádech Petra Hubáčka. Uvidíme, jestli bude moct nastoupit. Holík by hrál na pravém křídle nebo na centru,“ přiblížil kouč národního týmu.

První dva útoky neprojdou proměnou, podle Aloise Hadamczika hrály velmi dobře. Naopak víc dle svých slov čekal od třetí a čtvrté lajny. „Na utkání s Finskem jsem našel spoustu pozitivních věcí, ale i negativních. To byly ztráty puků ve středním pásmu, chyběla přímočarost a samozřejmě góly. Pozitivní bylo, že jsme se v přesilovce udrželi na puku, dobře jsme stříleli, i když jsme góly nedali,“ dodal trenér Hadamczik.

V minulé sezoně měl český tým v Euro Hockey Tour se Švédskem vyrovnanou bilanci. Na jejím úvodu vyhrál v listopadu v Liberci (3:1), ale pak podlehl v prosinci v Moskvě (0:4), zvítězil v únoru v Malmö (2:0) a v dubnu prohrál v Brně (0:1). Na mistrovství světa ve Stockholmu vyhráli na domácí půdě pozdější mistři světa v základní skupině 2:1.

Pravděpodobná sestava České republiky

Jakub Kovář – Barinka, Krajíček, Zámorský, Čáslava, Nakládal, F. Novák – Irgl, Jan Kovář, Červenka – Petružálek, Vrána, Rolinek – Kašpar, Novotný, Hubáček (Holík) – I. Rachůnek, Koukal, Vondrka.