28.08.2013
Jan Hrabal

Přijdou slušné návštěvy, věří obránce Jakub Nakládal

PARDUBICE — Poprvé doma v reprezentačním dresu si na Českých hokejových hrách zahraje obránce Jakub Nakládal. Zadák pražského Lva, který hokejově vyrostl v Pardubicích, se vyloženě těší, až opět s číslem 87 bude brázdit led pardubické ČEZ Areny.

„Všichni kluci, co jsme Pardubicemi prošli, se těšíme. Návrat je zajímavější tím, že sídlíme přímo v pardubické kabině a snáze tak zavzpomínáme, jaké to tady bylo. Snad to bude hezký týden,“ říká pětadvacetiletý bek v rozhovoru pro Deník.

Vstupenek na všechny zápasy je zatím dostatek, nejvíce na čtvrteční duel s rychlonohými Finy. „Myslím, že by mohla přijít slušná návštěva, jsou tady jedni z nejlepších fanoušků v republice,“ myslí si Jakub Nakládal.

České hokejové hry

Program Českých hokejových her

  • Čtvrtek 29. srpna 2013:
    Finsko – Česká republika, začátek v 17.00 hodin
  • Sobota 31. srpna 2013:
    Rusko – Finsko, začátek ve 13.00 hodin
    Česká republika – Švédsko, začátek v 17.00 hodin
  • Neděle 1. září 2013:
    Švédsko – Finsko, začátek ve 14.00 hodin
    Česká republika – Rusko, začátek v 18.00 hodin

Tvořivý zadák věří, že tribuny ČEZ Areny se hojně zaplní a nejen pardubičtí fanoušci vytvoří první reprezentační akci v olympijské sezoně pořádnou kulisu. „Jsou tady jedni z nejlepších fanoušků v republice. Navíc reprezentace tady hrála naposledy někdy před deseti lety. Doufám, že lidí bude chodit hodně a budou pořádně slyšet,“ tvrdí.

Podle něj by návštěvy hlavně na české zápasy mohly být velmi vysoké. Však v nároďáku hrají borci, kteří v Pardubicích odkroutili stovky zápasů… „Myslím, že fanoušci je budou chtít vidět znovu na pardubickém ledě. Snad si tenhle týden užijeme my i publikum,“ přeje si Jakub Nakládal.

Ve čtvrtek hrají Češi s Finskem, o dva dny později změří síly se Švédskem a… No v neděli Česko–Rusko! Jakub Nakládal se nad výčtem jen pousměje: „Jo, takhle to vypadá krásně. Ale začínáme už ve čtvrtek s Finskem, a abychom hráli na konci o první místo, musíme úvodní zápasy vyhrát. Bylo by to hezké, ale takhle přemýšlet nemůžeme. Teď nás musí zajímat Finsko,“ má jasno o turnaji, který odstartuje už v tento čtvrtek v pardubické ČEZ Areně.

O den dříve se čtveřice reprezentantů, která prošla pardubickým klubem, od tří hodin odpoledne podepíše na autogramiádě v AFI Paláci v místech výstavy „Zavzpomínejte s námi na turnaj století“ v ADI Paláci v centru Pardubic.