25.12.2006
Redakce Pardubického hokejového Zvonu

Pardubičtí v NHL

V této rubrice, která vznikla ve spolupráci s redakcí hokejového bulletinu Pardubický hokejový Zvon vám budeme přinášet výsledky hokejistů, kteří hrávali za Pardubice, v nejslavnější lize světa – NHL.

Aleš Hemský (Edmonton Oilers)

Útočník Aleš Hemský se jako jediný z pardubických hráčů v National Hockey League zapsal v noci na pátek mezi střelce, jeho Edmonton Oilers hráli na ledě Phoenixu a Aleš Hemský byl znovu hodně vidět. Poté, co se zotavil ze zranění, se Hemský na ledě hledal jen jediný zápas. Pak se zase vrátil do bývalé výtečné formy a daří se mu. Teď ještě aby to vydrželo a aby se loňský finalista Stanley Cupu udržel v postupové osmičce v konferenci…

25 utkání, 21 bodů (5+16), 0, 18 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby: 47, 10,2 %
Čas na ledě v posledním utkání: 16:32 minut
Průměrný ice time: 16:27 minut

Petr Průcha

New York Rangers se v poslední době docela potýkají s aktuálním poklesem formy, ale na Floridě to v noci na pátek vypadalo, že se jim povede šňůru tří porážek přerušit. Po dvou třetinách vedli Jezdci nad Pantery 2:0, Petr Průcha k tomu přispěl přihrávkou na druhý gól, jenže nakonec to nepomohlo – domácí Florida totiž během jedenadvaceti sekund v úvodu třetí třetiny vyrovnala skóre a nakonec dala i vítězný gól. Petr Průcha bodoval podruhé z posledních tří zápasů, jeho statistiky ale stále zůstávají za očekáváním. Minulá sezona byla o něčem jiném…

34 utkání, 15 bodů (6+9), −10, 16 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby:49, 12,2 %
Čas na ledě v posledním utkání: 9:38 minut
Průměrný ice time: 12:53 minut

Michal Rozsíval (New York Rangers)

Důrazný obránce Michal Rozsíval proti Floridě Panthers nebodoval, v pro obránce cenném hodnocení plus/mínus si pohoršil o jeden záporný bod. To byla ale jedna z mála výjimek, jinak se Michalu Rozsívalovi daří velice plnit očekávání, která z něj dělala a dělá jednoho z papírově nejlepších beků Jezdců. V klubové tabulce produktivity beků je Michal Rozsíval první a mezi všemi hráči New Rangers šestý, nasbíral dokonce víc bodů, než útočník Průcha… Michalovi se v této sezoně velice daří, je na něm patrná velká pohoda.

35 utkání, 18 bodů (4+4), +9, 18 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby:30, 9,8 %
Čas na ledě v posledním utkání: 25:20 minut
Průměrný ice time: 23:06 minut

Jan Bulis (Vancouver Canucks)

Vancouver Canucks doplácejí na mizernou koncovku, což se naplno ukázalo třeba v noci na pátek v Bostonu. Canucks vyhráli na střely vysoko 39:19, jenže zápas prohráli 0:2… Pardubický odchovanec Jan Bulis strávil na ledě čtrnáct minut, připsal si jednu střelu na branku a znovu spolehlivě plnil defenzivní povinnosti, pro které je velice ceněný. Své letošní statistiky si Jan Bulis vylepšil především v polovině prosince, kdy skóroval ve třech zápasech po sobě.

33 utkání, 10 bodů (6+4), −3, 36 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby:48, 12,5 %
Čas na ledě v posledním utkání: 17:43 minut
Průměrný ice time: 14:22 minut

Milan Hejduk (Colorado Avalanche)

Útočník Milan Hejduk má v letošní sezoně velkou smůlu – už dvakrát musel absolvovat nepříjemné šití v oblasti obličeje po jednom ze střetů. Na jeho produktivitě a roli v týmu to ale nic nezměnilo – i s celoobličejovým krytem, který žádný ze zkušených hráčů rád nemá a Milan nepatří mezi výjimky, odehrál Hejduk výborný zápas proti St. Louis, kdy k výhře Colorada 4:1 přispěl gólem a asistencí. V klubových tabulkách produktivity je momentálně šestý.

32 utkání, 22 bodů (11+11), +2, 20 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby:111, 9,9 %
Čas na ledě v posledním utkání: 18:27 minut
Průměrný ice time: 16:31 minut

Dominik Hašek (Detroit Red Wings)

Z posledních čtyř zápasů před pátkem prohrál Detroit Red Wings jediný, brankář Dominik Hašek po třech gólech od Columbusu Blue Jackets po prvním odehraném dějství raději střídal. Jinak si ale vede v této sezoně více než dobře, v průběhu měsíce prosince si připsal další dvě čistá konta za vychytané nuly a za velmi dobrou obranou Red Wings si udržuje jedny z nejlepších statistik v soutěži. Dominik Hašek v celé NHL prokazuje své kvality!

26 utkání, 1530:45 minut
Výhry/prohry po 60 min, v prodloužení:17/5, 1/4
Inkasované branky, úspěšnost zákroků: 48, 91,3 %
Čistá konta: 5
Průměr branek na zápas: 1,88

Článek vyšel v hokejovém bulletinu Pardubický hokejový Zvon, číslo 16.