13.08.2013
Jan Hrabal

Tisková zpráva: Ladislav Lubina bude působit na Slovensku

PARDUBICE — Realizační tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice opouští Ladislav Lubina, který působil na pozici asistenta trenéra A týmu. Rozhodl se využít nabídku na pozici hlavního trenéra ve slovenských Nových Zámkách a s vedením klubu se dohodl na ukončení spolupráce.

„Ladislav Lubina o této možnosti informoval vedení klubu, to mu umožnilo realizovat trenérskou práci na pozici hlavního kouče,“ uvedl k této skutečnosti generální manažer klubu Ondřej Šebek. Ladislav Lubina se stal hlavním trenérem HC Nové Zámky, které působí v mezinárodní MOL lize. Zde na trenérském postu působí odchovanec pardubického hokeje Stanislav Mečiar.

„Láďovi chci poděkovat za odvedenou práci nejen v rámci přípravy na letošní sezonu, ale za celé jeho trenérské působení v Pardubicích v posledních třech sezonách. Přeji mu mnoho úspěchů v nové práci. Věřím, že v budoucnu opět nalezneme prostor pro vzájemnou spolupráci, dveře do naší organizace má stále otevřené,“ doplnil Ondřej Šebek s tím, že A tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nebude obsazovat pozici druhého z asistentů trenéra.

Ladislav Lubina spoluvedl trénink v pondělí 12. srpna 2013 odpoledne, poté se se všemi členy realizačního týmu a hráči rozloučil a odjel do Nových Zámků. V Pardubicích působil na pozici trenéra v letech 2007 až 2008 a 2011 až 2013. V roce 2012 se spolupodílel na zisku mistrovského titulu.

„Bylo to pro mě velmi těžké rozhodování. Spojení s pardubickým klubem je pro mě velmi silné, ale věřím, že pozice hlavního kouče mi může v trenérské dráze, které se chci intenzivně věnovat, mnohé dát. Děkuji klubu, že mi umožnil využít této nabídky a přeji Pardubicím mnoho úspěchů v další sezoně. I já věřím, že se má profesní dráha někdy v budoucnu opět spojí s pardubickým klubem,“ řekl trenér Ladislav Lubina, který povede svůj nový tým již zítra v domácím přátelském utkání proti Hodonínu.