24.06.2013
(HoH)

Vzhůru do posledního týdne letní přípravy!

PARDUBICE — V pátek 28. června 2013 zakončí hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice suchou fázi letní přípravy na novou sezonu. Pardubičtí hokejisté ji zakončí klasickým fotbalovým zápasem mezi sebou, ještě před tím je ale čeká dost práce. Například jejich čtvrteční rozvrh začíná v 8.30 hodin a končí o jedenáct a půl hodiny později.

„Nyní finišuje dvouměsíční fáze na suchu. Jdeme více do rychlosti, obratnosti a maximální síly v kratších intervalech. Toto je oproti letní přípravy jiné, příští týden to dokončíme,“ řekl asistent trenéra Pardubic Miloš Říha.

V pondělí čeká na pardubické hokejisty dvě fáze, navíc pro vybrané hráče kompenzační cvičení, podobné je i úterý. Třeba čtvrteční tréninkový plán začíná srazem o půl deváté ráno a končí kompenzačními cvičeními v osm hodin večer. Tréninkový týden zakončí páteční fotbalový zápas mezi hráči.

„Ještě přitlačíme s intenzitou, snížíme objem. Je to osmý týden přípravy, tím musí tato fáze vygradovat. Poté dostanou hráči individuální plány, aby jim vyhovovaly a byli řádně připraveni pro další období,“ poznamenal Miloš Říha.

Všechny tréninkové jednotky vyjma těch na soustředění v Ústí nad Orlicí proběhly v Pardubicích. Trenéři A týmu neuvažovali o tom, že by mezi ně zařadili tréninky na ledě. „Celoročně je ledová plocha nejblíže v Nymburku, shodli jsme se, že by to nemělo valný smysl,“ řekl asistent trenéra Pardubic.

Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se po skončení suché fáze přípravy na novou sezonu sejdou v pondělí 15. července 2013. „Budeme mít tři dny na suchu a pak budeme testovat v podobném obsahu, abychom zjistili, jak se hráči připravovali nejen během prvních čtrnácti dnů v červenci,“ uvedl Miloš Říha.

„V dnešním hokeji už není možné, aby hráči měli tři čtyři týdny absolutní volno. Nyní musí hráči sami na sobě pracovat – dát si třeba týden regeneraci a pak trénovat. Tohle nám testy také ukáží,“ doplnil asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Podívejte se do přiložené fotogalerie kruhového tréninku, jak se pardubičtí hokejisté připravují na novou sezonu…

Fotogalerie