20.06.2013
Tisková zpráva ČSLH

Zápasy v play off se budou prodlužovat o třetinu

PRAHA — Po projednání se členy Asociace profesionálních klubů ledního hokeje schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje pro sezonu 2013/2014 některé změny v řádech a předpisech Tipsport extraligy.

V play off se bude – s výjimkou rozhodujících utkání – hrát prodloužení místo stávajících deseti dvacet minut, a to v plném složení, pět hráčů a brankář. V případě, že v prodloužení nepadne branka, následují samostatné nájezdy. Rozhodující sedmá, případně pátá utkání se budou stejně jako v současnosti hrát do rozhodnutí.

Výraznou proměnou projdou v sezoně 2013/2014 statistiky, které budou doplněny o statistiku střel, vhazování a času, stráveného na ledě. Pro potřeby statistiků zajistí kluby šest míst na tribuně za střídačkami bez kolize s diváky, které budou vybaveny Wi-Fi připojením. Kabelovým internetovým připojením budou vybaveny boxy trestoměřičů.

Střelce branek a autory brankových nahrávek budou od sezony 2013/2014 určovat brankoví videorozhodčí. Jejich kabina bude pro tento účel vybavena nahrávacím zařízením umožňujícím opakování záběru z vnitřního televizního okruhu, nebo kamery, snímající zápas pro potřeby trenérů a rozhodčích.

Rozhodčí budou v souladu s pravidly a požadavky Mezinárodní hokejové federace přísněji kontrolovat ústroj hráčů, zejména viditelnost jmenovek. V případě nečitelnosti může rozhodčí hráče vykázat na střídačku a při opakování přestupku ho může potrestat osobním trestem.

Klubům, trenérům, rozhodčím a svazovým komisím bude k dispozici centrální úložiště záznamů utkání. Pro práci se záznamy a zajištění jednotného výstupu budou kluby vybaveny konvertory, které budou pořízeny ČSLH a uhrazeny z finančních prostředků, vybraných na pokutách uložených disciplinární komisí Tipsport extraligy.