13.06.2013
(HoH)

Hokejisté se podepisovali v Třebši, pak ji udolali ve fotbale

HRADEC KRÁLOVÉ — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si dali ve čtvrtek dostaveníčko v Hradci Králové. V místní části Třebeš se zúčastnili autogramiády, na kterou dorazilo několik desítek fanoušků pardubického hokeje, poté si zahráli exhibiční fotbalové utkání proti místnímu Sokolu. Po vyrovnaném průběhu jej zdolali 6:5 po penaltovém rozstřelu.

Nástup do fotbalového utkání hraného na dvakrát pětatřicet minut vyšel lépe hokejistům. Nejprve Robert Kousal parádní střelou k tyči zakončil kombinaci s Lukášem Radilem, na 2:0 z pohledu hostí zvyšoval Zdeněk Čáp. O chvíli později se prosadil Lukáš Radil a Pardubice vedly o tři branky.

Domácí Třebeš dokázala vyrovnat skóre, v závěru první půle však Robert Kousal po parádním Benešově pasu vrátil Pardubicím vedení – 3:4. Sokolové zlepšeným výkonem ve druhé polovině utkání otočili zápas a těsně před koncem vsítili rozdílový gól – vedli 5:4.

V samotném konci vyrovnaného utkání ale úspěšnou střelou z přímého kopu dokonal hattrick Robert Kousal a o vítězi musely rozhodnout pokutové kopy. V nich byli úspěšnější hokejisté po přesné trefě Jana Semoráda.

Fotogalerie