30.05.2013
Jan Hrabal

Hokejisté si přivstali a vyjeli na brigádu do lesa

ČESTICE — Netradiční program měli v tento čtvrtek hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V 7.00 hodin ráno odjeli na brigádu do lesa, kde bourali a stavěli oplocenky, odpoledne si pak zpestřili střeleckými souboji.

Utužit partu a udělat něco dobrého. Asi tak by se dal nejsnadněji shrnout čtvrtek v kabině pardubických hokejistů. I když slovo kabina není úplně na místě, neboť hráči v ní pobyli pouze před sedmou ráno, poté je autobus odvezl do Čestic u Častolovic.

Zde se rozdělili do skupin a vyšli pracovat do lesa. Zde nejprve bourali staré oplocenky a postavili nové. Práce to nebyla jednoduchá, hráčům zabrala celé dopoledne. Nejprve totiž museli zbourat staré a nahradit je novými. Dříví na kůly si samozřejmě museli připravit.

Hráči se museli prodírat náročným kopcovitým trenérem, brigády se aktivně zúčastnili i trenéři. „Hlavním cílem této lesní brigádu je utužit kolektiv a trochu vyčistit hlavu. Lesníkům jsme snad trochu pomohli, když jsme postavili nové oplocenky,“ přiblížil iniciátor akce Ladislav Lubina, asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Hráči si vyzkoušeli kouzlo pravé lesní brigády. Přímo do lesa je odvezl automobil, s sebou měli pití a svačinu. Práce byla rozmanitá: bylo potřeba vykopat pařezy, zbourat staré kůly, připravit nové a v náročném terénu natáhnout pletivo na nové…

Po obědě měli hráči společný program – střelbu na místní střelnici. Mohli si vybrat mezi brokovnicí a malorážkou. V prvním případě si vyzkoušeli střelbu na asfaltové holuby, někteří se v této velmi těžké disciplíně dokázali trefit. Další pak malorážkou pálili na terče s vyobrazeným kamzíkem vzdáleným 50 metrů. Velmi kvalitní nástřel předvedl třeba Radovan Somík, jehož všechny rány skončily velmi blízko „desítky“.

Fotogalerie