28.05.2013
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, a. s.

Prohlášení akcionářů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

PARDUBICE — Akcionáři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, a. s. vydávají na základě uskutečněných jednání toto společné prohlášení:

Chceme tímto společně deklarovat, že se podařilo nalézt řešení úhrady závazků hokejového klubu vůči Rozvojovému fondu Pardubice, a. s., které je navrženo vyrovnat  v prodlouženém období dvou let.  O tomto návrhu budou jednat příslušné orgány města a společnosti Rozvojový fond Pardubice, a. s. v červnu.

Důvodem prodlení ve splácení je špatný hospodářský výsledek HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, a. s. v sezoně 2012/2013, který byl způsoben neúspěšnou sportovní sezonou.

Je navrženo schválit stabilizační plán, jehož hlavním cílem je vytvoření zisku v nadcházející sezoně, jenž bude v plné výši krýt ztrátu ze sezony 2012/2013. V této souvislosti byly již učiněny konkrétní kroky v oblasti redukce nákladů.

Akcionáři klubu důrazně odmítají jakékoliv spekulace o možných potížích s udělením licence pro nadcházející extraligový ročník.

Aktuální ekonomické potíže nijak neomezují běžné fungování klubu, který nadále zůstává stabilní ekonomickou společností a stále má ambice patřit mezi nejúspěšnější sportovní kluby a co nejlépe reprezentovat město Pardubice nejen v rámci České republiky, ale i na mezinárodním poli.

Prohlášení klubu