11.05.2013
Jan Hrabal

Proti Kanadě zahrajeme lépe, burcuje Jakub Nakládal

STOCKHOLM — Spolu s bývalým oddílovým kolegou Petrem Čáslavou odehrál expardubický obránce Jakub Nakládal na ledě více než dvacet minut utkání proti Slovinsku. Češi se po dvě třetině trápili, až v té třetí získali rozhodující náskok a povinnou výhru za tři body.

Statistiky Jakuba Nakládala na mistrovství světa
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty Střely Čas na ledě
5 0 1 1 −1 6 7 102:01

Hlavně v prvním dějství si čeští hokejoví reprezentanti zahrávali s ohněm. Slovinci vyslali jedenáct nebezpečných střel, řadu šancí pochytal výtečný Ondřej Pavelec. „Mohlo to být klidně 0:5, náš začátek byl hrozný. Bylo to veliké trápení,“ přiznal Jakub Nakládal.

„Sice se snažíme, ale je to taková beznaděj a nikdo se do toho nemůže dostat. Nemyslím to vůči soupeři zle, ale oni hrají pomalu druhou ligu a ze začátku nás dost točili. Byla to ostuda,“ pokračoval obránce pražského Lva.

Až ve třetí dvacetiminutovce se česká hra zlepšila natolik, že dokázala udolat slovinské bojovníky. „Nechci, aby to vyznělo špatně, ale nesmíme stavět na výkonu ze třetí třetiny. Ten stejně nebyl úchvatný…“ kriticky hodnotil.

Nehrajeme pospolu, jsme daleko

„Hráli jsme se Slovinci, kterým docházely síly. Možná to vypadalo, že jsme přehrávali, nechci snižovat kvality soupeře, hrají dobře, ale měli bychom jim dát 5:0 nebo 6:0 a nebavit se o tom, že třetí třetina nás nějak startuje. Už ani nevím, co říci… Mluvíme o tom všichni, trenér má důrazné pohovory, snažíme se s tím něco dělat, ale pak vlezeme na led a hrajeme špatně. Kvalita na naší straně je, ale musíme si dovolit více…“ povídal Jakub Nakládal.

Po výhře nad Slovinskem čeká na české hokejisty v neděli Kanada… „Řeknu to otevřeně: pokud bychom s ní hráli jako v pátek, dostali bychom 6:0 v první třetině a bylo by po zápase. Kdyby Slovinci proměňovali šance, tak by to mohlo být bohužel podobné. Nehrajeme pospolu, jsme daleko – obránci od útoku a obráceně. Soupeři nám jezdí do protiútoků, ať to jsou Dánové, Norové nebo Slovinci. Je to nakopne a jsou nebezpeční,“ varoval tvořivý zadák.

„S Kanadou to snad bude jiné, budeme mít stažené zadky, víme, že to je soupeř, který je výborný. Už jen to, že to je Kanada, tak každý přitvrdí a zahrajeme lépe,“ doplnil Jakub Nakládal.