26.03.2013
(HoH)

Chcete vidět mistrovský pohár? Máte poslední šanci!

PARDUBICE — Výstava „90 let hokeje v Pardubicích“ sice pokračuje až do konce dubna, její návštěvníci mají nyní poslední možnost vidět mistrovský pohár, který hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice získali v sezoně 2011/2012. Mistrovskou trofej totiž hokejový klub v závěru tohoto týdnu musí vrátit.

„Ve středu 27. března a ve čtvrtek 28. března 2013 bude mistrovský pohár naposledy k vidění na této výstavě. Poté jej převezeme do Prahy, aby byl připraven pro dekorování nového mistra,“ řekl marketingový manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jan Kratochvíl.

Na výstavě však stále zůstává pohár z dob československé federace. „Získali jsme jej zhruba před měsícem, ten bude k vidění až do konce výstavy. Oproti současnému není asi tak známý, je menší a nad svou hlavu ho naposledy zvedl Otakar Janecký v roce 1989 v Trenčíně,“ uvedl.

Během uplynulého týdne dorazil na pardubický zámek návštěvník s pořadovým číslem pět tisíc, který obdržel darem poukaz na permanentní vstupenku k sezení pro nejbližší extraligovou sezonu.

„Obrovský zájem o výstavu panoval během uplynulého víkendu, číslo se šplhá na šest tisíc. Stále zvyšující se zájem nám dělá pochopitelně radost,“ prohlásil klubový historik Milan Černický.

Na výstavě „90 let hokeje v Pardubicích“ návštěvníci naleznou zajímavé předměty z historie pardubického hokeje od založení klubu LTC Pardubice v roce 1923 až po současnost. V audiovizuální místnosti Dominik Hašek s Vladimírem Martincem provedou bohatou historií pardubického hokeje a seznámí s jeho nejvýraznějšími osobnostmi v zajímavém téměř půlhodinovém klipu.

Prostory výstavy jsou na pardubickém zámku otevřeny denně kromě pondělí vždy od 10.00 do 18.00 hodin. Výstava „90 let hokeje v Pardubicích“ trvá až do neděle 28. dubna 2013.