24.03.2013
Jan Hrabal

Ročník 1999 pojede na mistrovství. Získá medaili?

PARDUBICE — V základní části prohrál pouze dva zápasy, jednou remizoval, jinak ročník 1999 porážel soupeře jak na běžícím pásu. S přehledem se tak pardubické naděje probojovaly na mládežnické mistrovství, ve které budou bojovat o zlaté medaile v této kategorii. Závěrečný turnaj hostí severočeský Chomutov.

Účastníci mládežnického mistrovství – ročník 1999

  • HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • HC Oceláři Třinec
  • HC Energie Karlovy Vary
  • HC Škoda Plzeň
  • Piráti Chomutov
  • HC Kometa Brno

„Radost z postupu máme velikou, ale ještě nás čeká pět mančaftů, které jsou na tom výkonnostně stejně jako my. Každý bude chtít vyhrát, bude to nesmírně obtížné. Když už tam jedeme, chceme udělat všechno pro nejlepší výsledek,“ řekl trenér ročníku 1999 Miroslav Bažant.

Prvních pět týmů skupiny C žákovské ligy ročníku 1999

1. Pardubice: 59 bodů (29–1–2), skóre 289:90
2. Letňany: 55 bodů (27–1–4), skóre 237:63
3. Liberec: 41 bodů (18–3–11), skóre 177:114
4. Slavia Praha: 40 bodů (18–4–10), skóre 147:82
5. Hradec Králové: 38 bodů (18–2–12), skóre 168:119

Jeho svěřenci nastříleli ve 32 zápasech celkem 289 branek, se ziskem 59 bodů vyhráli skupinu C žákovské ligy. „S dosavadním průběhem sezony panuje spokojenost, kluci ji odehráli velmi dobře. Mimo dvou proher a jedné remízy všechno vyhráli. V zápase s Libercem jsme udělali chybu, kdy jsme to asi podcenili, ale jinak máme za sebou kvalitní sezonu,“ prohlásil kouč pardubických nadějí.

Mladí Východočeši porazili všechny své soupeře, remizovali pouze 1. prosince s Letňany, v polovině února nestačili doma na Liberec a v posledním kole prohráli s Letňany. To už ale hráli kluci širšího týmu, neboť mužstvo mělo zajištěný postup na finálový turnaj.

Ročník 1999

Ročník 1999

Brankáři: Michal Hrabánek a Tomáš Vlk.
Obránci: Vojtěch Hrubý, Daniel Jančařík, Jakub Mert, Matěj Mikula, Vojtěch Pilný, Daniel Polák a Michal Žouželka.
Útočníci: Václav Bílý, Jan Černý, Lukáš Frydrych, Jakub Hašek, Ondřej Hlaváček, Tomáš Hudec, Petr Kohoutek, Michal Machač, Ondřej Matýs, Michal Pochobradský, Filip Zadina a Vladimír Zahradník.

„Odmala to je silný ročník. Jsou to kluci, co vědí, co chtějí, jsou vychovaní a není s nimi sebemenší problém. Pracuje se s nimi skvěle. S těmito hráči to je zábava. Podobný byl ročník 1992, se kterým jsme mistrovství republiky vyhráli, ti byli podobní. I oni byli velmi šikovní a skvěle se s nimi pracovalo,“ zavzpomínal Miroslav Bažant na nedávný úspěch.

Těžko nyní hledat favorita na titul v ročníku 1999… „Jsou tam podobné týmy jako my, nebude to žádná sranda. Třinec třeba dvakrát remizoval s Vítkovicemi, my je jednou porazili a jednou vyhráli. Bude to určitě velmi vyrovnané,“ poznamenal kouč talentovaných mladíků.

Někteří kluci už hrají dorostenecký hokej

První zápas čeká na pardubické mladíky ve středu proti Třinci, postupně budou hrát s Plzní, Karlovými Vary, Chomutovem a v neděli 31. března 2013 v podvečer nastoupí proti Kometě Brno. „Pojedeme v klidu do Chomutova a chceme tam odehrát nejlepší turnaj. Nebudeme nic vymýšlet, budeme hrát to svoje,“ pousmál se Miroslav Bažant.

Mladí hokejisté budou mít od středy do neděle o zábavu postaráno. Hrají jeden zápas denně. „Máme připravený i mimohokejový program, k dispozici budeme mít autobus, takže nás čeká výlet do aquaparku nebo zoologické zahrady. Chceme rovněž navštívit barážové utkání Chomutova s Libercem. Musíme kluky zabavit, hrajeme jednou denně, o děti se postaráme,“ plánoval.

Program turnaje

  • Středa 27. března 2013 od 11.30 hodin, hala A:
    HC Oceláři Třinec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • Čtvrtek 28. března 2013 od 14.30 hodin, hala B:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Plzeň 1929
  • Pátek 29. března 2013 od 11.30 hodin, hala B:
    HC Energie K. Vary – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • Sobota 30. března 2013 od 11.30 hodin, hala A:
    Piráti Chomutov – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • Neděle 31. března 2013 od 15.45 hodin, hala B:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Kometa Brno

„Tenhle ročník není těžké ukočírovat, kluci jsou tvární, pracuje se s nimi opravdu skvěle. Myslím si, že tam jsou hráči, co by mohli jednou hrát dospělý hokej na vysoké úrovni. Mám tam pár adeptů, ale jmenovat je nebudu. Tři až čtyři kluci už hrají dorostenecký hokej,“ spokojeně konstatoval Miroslav Bažant.

Někdejší pardubický útočník považuje za úspěch, že se jeho tým kvalifikoval na finálový turnaj. „Chceme vyhrát medaili. Snad se nám to povede!“ řekl trenér úspěšného ročníku.

„Za hráče i rodiče děkujeme klubu, že nám uhradí náklady spojené s účastí na mládežnickém mistrovství. Všichni věříme, že na něm budeme úspěšní,“ doplnil Miroslav Bažant.